Solar Magazine - Oproep aan installateurs: vul enquête in over btw-nultarief op zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Oproep aan installateurs: vul enquête in over btw-nultarief op zonnepanelen
© André Muller | Dreamstime.com

Oproep aan installateurs: vul enquête in over btw-nultarief op zonnepanelen

De redactie van Solar Magazine vraagt installateurs om deel te nemen aan een enquête over de impact van het btw-nultarief op zonnepanelen voor de liquiditeit van installatiebedrijven.

Het ministerie van Financiën presenteert op Prinsjesdag het definitieve plan voor de invoering van een btw-nultarief op de levering en installatie van zonnepanelen op of in de onmiddellijke nabijheid van woningen. Eerder dit jaar heeft de internetconsultatie van het bijbehorende wetsvoorstel plaatsgevonden. Holland Solar en Techniek Nederland dienden voor deze consultatie een gezamenlijke zienswijze in.

Risico kasliquiditeit
In hun zienswijze wezen Holland Solar en Techniek Nederland onder meer op de financiële risico’s die kleven aan de invoering van het btw-nultarief op zonnepanelen, en dan met name om gevolgen die het btw-nultarief heeft op de kasliquiditeit van – vooral kleinere – installateurs.

‘In de nieuwe situatie kunnen installateurs geen btw meer factureren aan hun klant en zullen zij de laatste in de keten zijn die btw betalen’, aldus Holland Solar en Techniek Nederland. ‘Omdat de btw-aangiftes over het algemeen met intervallen van 3 maanden worden gedaan, en pas daarna een eventuele teruggave kan worden ontvangen, zullen installateurs deze btw een aantal maanden moeten voorfinancieren. Dit gaat, zelfs voor kleine installateurs, al snel om tienduizenden euro’s per maand.’

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Dijkman Zonne-energie zoekt:

Leermeester zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Heino, 8141 GN 23
Soly zoekt:

Country Manager Netherlands

Fulltime (40 uur) - Groningen, 9727 DW 5
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!