Solar Magazine - Zonne-energie favoriete energiebron Nederlanders, meningen verdeeld over kernenergie
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonne-energie favoriete energiebron Nederlanders, meningen verdeeld over kernenergie
© Coolblue

Zonne-energie favoriete energiebron Nederlanders, meningen verdeeld over kernenergie

Nederlanders wekken het liefst energie op met zonnepanelen. Zonne-energie wordt als favoriet gerangschikt en ook windenergie van windmolens op zee en kernenergie staan in de top 3. Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos

In opdracht van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) heeft marktonderzoeksbureau Ipsos 9.799 Nederlanders gevraagd naar hun mening over kernenergie. De belangrijkste conclusie is dat 44 procent van de Nederlanders voorstander is van de productie van kernenergie door kerncentrales in Nederland. 23 procent is tegen en 33 procent is neutraal.

Meningen verdeeld
Wanneer Nederlanders zelf de energiemix voor Nederland mogen samenstellen, komt zonne-energie naar voren als de meest favoriete energiebron, gevolgd door windenergie via windturbines op zee en kernenergie.

Opvallend is volgens de onderzoekers van Ipsos dat de meningen over kernenergie als energiebron het meest zijn verdeeld: alhoewel deze optie bij bijna een kwart van de respondenten het meest favoriet is, is het tegelijkertijd voor 20 procent de minst favoriete optie. In de argumenten tegen kernenergie komen voornamelijk de thema’s veiligheid, afval en milieu terug. Tegenstanders noemen bijvoorbeeld de kans op ongelukken, het niet goed kunnen opslaan van het radioactieve afval en de milieuvervuiling door kernafval.

Rangschikking
Ipsos vroeg respondenten om zelf een energiemix voor Nederland samen te stellen, door verschillende energiebronnen van meest naar minst gewild te rangschikken. De uitkomst is te zien in onderstaande grafiek. De respondenten zijn gemiddeld het minst positief over het gebruik van aardgas.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Wattkraft Benelux zoekt:

Support Medewerker- Accountmanager-Relatiebeheerder

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Innovi Dak zoekt:

Magazijnmedewerker/inkoper

Fulltime (40 uur) - Hoensbroek, 6433KG 37
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!