logo
wvhj2023
© Surplex
© Surplex
2 september 2022

Surplex veilt 5.200 gebruikte zonnepanelen van First Solar

Het online industriële veilinghuis Surplex organiseert een veiling van duizenden tweedehandszonnepanelen van de Amerikaanse fabrikant First Solar. Het gaat om 18 verschillende kavels.

Surplex is gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte machines. Het accent ligt op de hout- en metaalsector, maar de portefeuille varieert van robots tot bureaus maar dus ook zonnepanelen.

‘Elke gebruikte machine die op Surplex.com wordt verkocht, bespaart vergeleken met productie van nieuwe machines flinke hoeveelheden CO2 en grondstoffen’, duidt directielid Ghislaine Duijmelings. ‘Met zo'n 55.000 machines en bedrijfsmiddelen die jaarlijks onder de hamer gaan, bedraagt de CO2-reductie zo’n 1.300 ton per jaar.’

Elke 2 weken
Surplex organiseert op dit moment meerdere veilingen van gebruikte zonnepaneelinstallaties. Tot aan het einde van dit jaar wordt elke 2 weken een nieuw veilingpakket met honderden zonnepanelen online geplaatst. Het assortiment bevat kristallijn silicium- en dunnefilmzonnepanelen in verschillende afmetingen en vermogens en bijpassende omvormers.

Momenteel staan er 18 kavels met zonnepanelen van First Solar online. De zonnepanelen kennen een formaat van 1,4 bij 1,1 meter en een vermogen van 72,5 tot 77,5 wattpiek per stuk. De veilig sluit op 12 september.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten