Solar Magazine - Tesla verdubbelt opslagcapaciteit van Megapack batterij
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tesla verdubbelt opslagcapaciteit van Megapack batterij
© Tesla

Tesla verdubbelt opslagcapaciteit van Megapack batterij

Tesla heeft de opslagcapaciteit van zijn Megapack met 50 procent verhoogd. Waar iedere Megapack voorheen een opslagcapaciteit van 2,6 megawattuur kende, is die nu uitgebreid naar 3,9 megawattuur.

De opslagcapaciteit van de batterij is nu groot genoeg om 1 uur lang 3.600 Amerikaanse huishoudens van stroom te voorzien.

Tweede kwartaal 2024
Het gewicht van de nieuwe Megapack is met 64 procent toegenomen, de lengte met 1,8 meter en de breedte met 0,3 meter. De roundtripefficiëntie is 92 procent.

Kanttekening: Tesla hanteert op zijn website een levering vanaf het tweede kwartaal van 2024. Door een tekort aan componenten heeft de Amerikaanse fabrikant namelijk de grootst mogelijke moeite om aan de vraag te voldoen.

Eerste Tesla Megapack in New York City ingehuldigd

Projectontwikkelaar NineDot Energy en investeringsmaatschappij Carlyle hebben de eerste Tesla Megapack in New York City ingehuldigd. De batterij is geplaatst in het stadsdeel The Bronx.

Met een opslagsysteem dat een vermogen van 3,08 megawatt en een opslagcapaciteit van 12,32 megawattuur kent, een zonnecarport en een infrastructuur die klaar is voor bidirectionele laadpalen voor elektrische voertuigen staat het project volgens NineDote Energy model voor toekomstige stedelijke schone-energieprojecten.

Doreen Harris, president van de New York Energy Research and Development Authority (NYSERDA), is in haar nopjes met het project: ‘Dit energieopslagsysteem zal helpen om tijdens warme zomerdagen het elektriciteitsverbruik van enkele van de smerigste energiecentrales in The Bronx te verminderen. Met batterijen maakt de Gunther-site niet alleen het lokale stroomnet robuuster, maar integreert het ook meer duurzame energie in het stroomnet.’

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectontwikkelaar Energieopslag

Fulltime (40 uur) - Noord-Brabant
Zonnepark Services Nederland zoekt:

(jr.) Technical Asset Manager large scale solar

Fulltime (40 uur) - Utrecht, 3511BK
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!