Solar Magazine - Triodos Energy Transition Europe Fund en EINHUNDERT Energie stappen samen in zonne-energie
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Triodos Energy Transition Europe Fund en EINHUNDERT Energie stappen samen in zonne-energie

Triodos Energy Transition Europe Fund en EINHUNDERT Energie stappen samen in zonne-energie

Triodos Energy Transition Europe Fund en het Duitse cleantechbedrijf EINHUNDERT Energie zijn een samenwerking aangegaan met de oprichting van EINHUNDERT Solar voor de financiering van zonnepanelen.

De joint venture financiert pv-systemen op residentiële en commerciële gebouwen. Door cofinanciering van banken zal EINDHUNDERT Solar in staat zijn om meer dan 50 megawattpiek aan zonnepanelen op Duits onroerend goed te realiseren.

24/7
Eerder dit jaar heeft EINHUNDERT formeel zijn zogenaamde ‘contracting offer’ gelanceerd, waarmee vastgoedbedrijven zonnepaneelinstallaties in gebouwenportfolio’s kunnen implementeren zonder zelf te hoeven investeren. Klanten dragen het recht om pv-systemen op hun daken te bouwen over aan EINHUNDERT. Dat ontwikkelt, bouwt en financiert op zijn beurt de zonnepaneelinstallaties en biedt de huurders van de gebouwen een 24/7 CO2-vrije elektriciteitsvoorziening. Het model is al in uitvoering bij een aantal Duitse vastgoedontwikkelaars en -eigenaren, zoals Interboden en Rheinwohnungsbau.

586 projecten
Het Triodos Energy Transition Europe Fund belegt in meerdere vormen van schone energie en financierde vorig jaar 586 duurzame-energieprojecten. Per eind juli was 35 procent van het fonds geïnvesteerd in zonne-energie, 45 procent in windenergie en iets minder dan 4 procent in energieopslag.

Vincent van Haarlem, fondsmanager van Triodos Energy Transition Europe Fund, over de nieuwe joint venture: ‘Met dit strategische partnerschap ondersteunen we EINHUNDERT bij het aanbieden van hun slimme, gedigitaliseerde oplossing voor decarbonisatie en hun klanten te ontlasten van de financiële investering die nodig is om duurzaam te worden. Zo willen we gezamenlijk bijdragen aan het versnellen van de energietransitie.’

Gestandaardiseerde manier
Ernesto Garnier, oprichter en chief executive officer van EINHUNDERT, voegt toe: ‘De mogelijkheid om dakgebonden zonne-energiesystemen op een zeer gestandaardiseerde manier te financieren, voegt een belangrijke impuls toe aan ons groeitraject en aan het unieke karakter van ons aanbod voor vastgoedbedrijven.’

Om de strategische relevantie van de samenwerking te benadrukken, investeert Triodos Energy Transition Europe Fund ook in EINHUNDERT zelf en wordt het fonds minderheidsaandeelhouder.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Operations Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
IZEN zoekt:

Projectleider EPC

Fulltime (40 uur) - Lille, België
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!