Solar Magazine - President Biden trekt 56 miljoen dollar uit voor binnenlandse productie zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
President Biden trekt 56 miljoen dollar uit voor binnenlandse productie zonnepanelen
© First Solar

President Biden trekt 56 miljoen dollar uit voor binnenlandse productie zonnepanelen

Het Amerikaanse ministerie van Energie trekt 56 miljoen Amerikaanse dollar uit om innovatieprojecten voor de binnenlandse productie en recycling van zonnepanelen te stimuleren, waaronder dunnefilmzonnepanelen.

‘De regering Biden-Harris wil het Amerikaanse leiderschap op het gebied van zonne-energie grijpen, van productie tot recycling, en dat betekent dat we de juiste investeringen moeten doen om ervoor te zorgen dat deze technologieën hier “thuis” worden gedaan’, aldus de Amerikaanse minister van Energie Jennifer Granholm. ‘Met deze investering kan de productie worden verbeterd en kan de binnenlandse toeleveringsketen voor zonne-energie worden versterkt.’

Dunnefilmzonnepanelen
Volgens het Solar Supply Chain Review Report van het ministerie van Energie kan het ontwikkelen van meer binnenlandse productie van zonne-energie leiden tot voordelen voor het klimaat en het milieu, maar ook voor Amerikaanse werknemers, werkgevers en de nationale veiligheid, terwijl de energierekening voor Amerikaanse gezinnen wordt verlaagd.

De nieuwe financiering die nu is aangekondigd, ondersteunt de mogelijkheden voor de Verenigde Staten om de productie van dunnefilmzonnepanelen uit te breiden – waarvoor Amerika niet afhankelijk is van door het buitenland gedomineerde toeleveringsketens – en ondersteunt ze nieuwere technologieën zoals perovskietzonnecellen.

Solar Manufacturing Incubator
Via de Solar Manufacturing Incubator is 27 miljoen Amerikaanse dollar beschikbaar voor projecten die gericht zijn op het commercialiseren van nieuwe technologieën die particuliere investeringen in de Amerikaanse productie van zonne-energie kunnen uitbreiden.

Er is financiering beschikbaar voor projecten die nieuwe technologieën en productieprocessen klaarmaken voor commercialisering en die oplossingen demonstreren die de binnenlandse productie van dunnefilmzonnepanelen – gebaseerd op cadmiumtelluride (cdte) – stimuleren.

Het ministerie kent verder 18 miljoen Amerikaanse dollar aan financiering toe voor 7 bij het Technology Commercialization Fund voorgestelde National Laboratory-projecten en er is geld beschikbaar voor vehicle integrated pv (vipv).

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectleider Solar

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!