Solar Magazine - Nieuw wereldrecord Trina Solar voor zonnepaneel met perc-zonnecel
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuw wereldrecord Trina Solar voor zonnepaneel met perc-zonnecel
© Trina Solar

Nieuw wereldrecord Trina Solar voor zonnepaneel met perc-zonnecel

Fabrikant van zonnepanelen Trina Solar heeft een nieuw wereldrecord gevestigd voor een p-type perc-zonnecel met een efficiëntie van 24,5 procent. De zonnecel is gebaseerd op een wafer van 210 bij 210 millimeter.

De zonnecel betekent het 24e wereldrecord voor Trina Solar. Het 23e wereldrecord werd eerder dit jaar gevestigd met een zonnecel op basis van i-TOPCon-technologie waarvoor een rendement van 25,5 procent werd bereikt.

Ultrafijne metallisatie
Het nieuwe wereldrecord is gecertificeerd door het Chinese National Institute of Metrology. In het ‘State Key Laboratory of PV Science and Technology’ van Trina Solar hebben de onderzoekers van het bedrijf meerdere geavanceerde technologieën ontwikkeld om het record te bereiken. Zo is voor de recordzonnecel gebruikgemaakt van meerlaagse antireflectie-, ultrafijne metallisatie- en ‘super’ multi-busbartechnologie.

Volwassen technologie
‘We zijn trots op dit nieuwe record van ons technische team’, stelt Yifeng Chen, hoofd van het High Efficiency Cell & Module R&D Center bij Trina Solar. ‘Perc-zonnecellen vormen een zeer volwassen industriële technologie met de laagste kosten. Naarmate de pv-industrie evolueert, is de industrialisatie van zonnepanelen met een vermogen van 600+ wattpiek een veelvoorkomende keuze geworden. De volwassen technologie van p-type zonnecellen gebaseerd op wafers van 210 bij 210 millimeter heeft een solide basis gelegd voor de hele industrie om het nieuwe tijdperk van ultrahoge efficiëntie in te gaan. Met de gezamenlijke inspanningen van partners in de hele waardeketen om de coördinatie tussen R&D, productie en toepassing te versterken, zal de industrialisatie van de nieuwste efficiëntie van zonnecellen van 210 millimeter in een zeer snel tempo plaatsvinden, waardoor nieuwe wegen worden vrijgemaakt om de kosten voor de pv-industrie te verlagen.’

Bekijk de zonnepanelen van Trina Solar die in de Benelux te koop zijn hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Werkvoorbereider

32-40 uur - Amsterdam
Zonnefabriek zoekt:

Elektricien (niveau 3)

32-40 uur - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!