Solar Magazine - IKEA Hengelo opent zonnecarport met 3.460 zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
IKEA Hengelo opent zonnecarport met 3.460 zonnepanelen
© IKEA

IKEA Hengelo opent zonnecarport met 3.460 zonnepanelen

IKEA Hengelo heeft op de parkeerplaats 3.460 zonnepanelen in gebruik genomen die geplaatst zijn op een carport. Het woonwarenhuis heeft in Nederland inmiddels de beschikking over 50.000 zonnepanelen.

De IKEA-vestiging in het Brabantse dorp Son en Breugel bij Eindhoven nam eerder dit jaar op het dak van de parkeergarage al 4 zonnecarports in gebruik.

Alle vestigingen
IKEA heeft wereldwijd als doel om in 2025 al zijn panden 100 procent op hernieuwbare energie te laten draaien. Alle vestigingen en het distributiecentrum in Nederland hebben zonnepanelen op of rondom de winkels geplaatst. De in totaal meer dan 50.000 zonnepanelen wekken samen 30 tot 40 procent van het energieverbruik van IKEA Nederland op. De totale CO2-uitstoot van IKEA is mede door het gebruik van hernieuwbare energie in 2021 wereldwijd met 1,6 miljoen ton gedaald. Dit is een afname van 5,8 procent ten opzichte van 2016.

De zonnepanelen van IKEA Hengelo hebben een vermogen van 1,8 megawattpiek. Ze kunnen ongeveer 75 procent van het stroomverbruik van de vestiging voor hun rekening nemen; evenveel als het gemiddelde jaarlijkse verbruik van 650 huishoudens.

Opgewekt in Hengelo
Het plan voor de plaatsing van deze zonnepanelen is samen met de gemeente Hengelo tot stand gekomen en sluit aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente. Wethouder van Duurzaamheid en Milieu, Claudio Bruggink: ‘Ons doel is om in 2050 als gemeente alleen nog energie te verbruiken die in Hengelo is opgewekt. We zijn blij dat bedrijven als IKEA zich binnen onze gemeente inzetten om sterk te verduurzamen. Dit innovatieve project is een mooi voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is op dat vlak.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Innovi Dak zoekt:

Magazijnmedewerker/inkoper

Fulltime (40 uur) - Hoensbroek, 6433KG 37
SolarNRG Trading B.V. zoekt:

Accountmanager Zakelijk

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!