Solar Magazine - Persoonlijk | Nieuwe medewerkers Fluvius, Invest-NL, Soleila en Agro-NRG
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Persoonlijk | Nieuwe medewerkers Fluvius, Invest-NL, Soleila en Agro-NRG
© Farang | Dreamsatime.com

Persoonlijk | Nieuwe medewerkers Fluvius, Invest-NL, Soleila en Agro-NRG

In de rubriek Persoonlijk! bericht de redactie over personeelswisselingen in de (zonne-)energiesector. Ditmaal onder meer aandacht voor groothandel Agro-NRG, Soleila, Invest-NL en de Vlaamse netbeheerder Fluvius.

Fluvius | Wim Dries, burgemeester van Genk, is de nieuwe voorzitter van de Vlaamse netbeheerder Fluvius. Hij volgt Piet Buyse, burgemeester van Dendermonde, op. Buyse was de eerste voorzitter van het netwerkbedrijf dat in 2018 ontstond. Dries was tussen 2013 en 2018 voorzitter van Infrax en zetelt sinds 2018 in de raad van bestuur van Fluvius. Hij is ook voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). Dries over zijn aanstelling: ‘Onze samenleving evolueert naar een klimaatneutrale energiemix. Dat stelt Fluvius voor heel wat uitdagingen. En dan is de steun van de aandeelhouders, de Vlaamse steden en gemeenten, essentieel om dat samen te realiseren. We hebben elkaar nodig. We hebben een belangrijke verantwoordelijkheid, onder meer door voorbeeldgedrag, om onze burgers mee te krijgen in de noodzakelijke gedragsverandering rond het gebruik van minder en milieuvriendelijke energie.’

Invest-NL
Rinke Zonneveld (1971) is benoemd als nieuwe chief executive officer (ceo) van Invest-NL. De benoeming is voor een periode van 4 jaar en gaat in op 1 september 2022. Zonneveld volgt daarmee Jan Pieter Postma op die als interim-ceo na het vertrek van Wouter Bos tijdelijk eindverantwoordelijk is bij de impactinvesteerder en zich vanaf 1 september weer primair richt op zijn functie als directeur Finance & Risk.

Zonneveld is momenteel algemeen directeur bij InnovationQuarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Zonneveld: ‘Dit is een prachtige kans om met nog meer impact te gaan werken aan een duurzaam en innovatief Nederland. Samen met ondernemers, co-investeerders en vele private en publieke partners wil ik graag de schouders zetten onder de grote maatschappelijke transities waar ons land voor staat. Sinds de start van Invest-NL heb ik al verschillende keren met de mensen van Invest-NL samengewerkt. Ik verheug me erop dit straks als collega’s te gaan doen.’

Agro-NRG | Gerben Wolf is bij Agro-NRG per direct gestart als impactmanager. Wolf was in de voorbije jaren onder meer werkzaam als territorymanager Benelux bij omvormerfabrikant GoodWe en was daarvoor managing director van distributeur VAMAT.

Soleila | Pablo van den Brink  heeft  het team van Soleila versterkt. Hij gaat zich bezighouden met het ontwikkelen, financieren en realiseren van zonnedaken/-parken.

‘Bij Soleila snappen ze dat er naar alle schakels in de keten gekeken moet worden om tot een volledige oplossing te komen: verduurzamen vergt steeds meer dan alleen zonnepanelen installeren. Klanten hebben een energievraagstuk dat complexer is dan enkel het aanbrengen van zonnepanelen: aansluiting, opslag, et cetera’, aldus Van den Brink.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

International Sales Manager

Fulltime (40 uur) - Randstad
kWh People zoekt:

Head of Product Management

Fulltime (40 uur) - Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!