logo
wvhj2023
© Imagedesigner784 | Dreamstime.com
© Imagedesigner784 | Dreamstime.com
27 juni 2022

Transport container zonnepanelen 25 procent goedkoper dan 1 jaar geleden

De kosten voor het transport van containers per schip blijven maar dalen. Het vervoeren van een 40-voetscontainer met zonnepanelen uit China naar Rotterdam is nu zelfs 25 procent goedkoper dan 1 jaar geleden.

Maritiem marktonderzoeksbureau Drewry meldt dat de transportkosten op de route Shanghai-Rotterdam nu 9.598 Amerikaanse dollar bedragen. Vorig jaar was dat op dezelfde datum nog 11.975 euro. Bovendien waren de kosten toen stijgende, terwijl nu al geruime tijd een prijsdaling plaatsvindt.

4.000 dollar minder
Waar de transportkosten op de route Shanghai-Rotterdam begin juni voor het eerst in maanden stegen, zijn namelijk alweer 2 weken op rij dalingen zichtbaar. Afgelopen week daalde de prijs van 9.784 naar 9.598 Amerikaanse dollar per container. Sinds 1 januari zijn de kosten inmiddels al met 4.000 Amerikaanse dollar gedaald.

De World Container Index (WCI) – die de prijs voor 8 belangrijke vaarroutes van en naar de Verenigde Staten, Europa en Azië laat zien – daalde deze week voor de zeventiende keer op rij. De daling bedroeg afgelopen week 217 Amerikaanse dollar; de grootste daling sinds begin april. Op de route Shanghai-Los Angeles was een daling van 5 procent zichtbaar; oftewel ruim 400 Amerikaanse dollar.

De analisten van Drewry verwachten dat de prijzen de komende weken op het merendeel van de routes langzaam zullen blijven dalen.

Op de route Shanghai-Rotterdam bedraagt de prijsstijging deze week 1,90 procent. Onderstaande grafiek toont de prijsontwikkeling van het transport van een container van 40 voet van Shanghai naar Rotterdam.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten