logo
wvhj2023
© Provincie Oost-Vlaanderen
© Provincie Oost-Vlaanderen
17 juni 2022

86 procent Oost-Vlamingen koopt bij groepsaankoop zonnepanelen én thuisbatterij

De groepsaankoop voor zonnepanelen en thuisbatterijen in Oost-Vlaanderen is wegens succes met 2 maanden verlengd tot half augustus. Er worden ruim 2.500 thuisbatterijen en zonnepaneelinstallaties geïnstalleerd.

Zowel burgers als kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) kunnen meedoen aan de tweede provinciale groepsaankoop. ‘In alle 60 Oost-Vlaamse steden en gemeenten doen burgers en kmo’s mee’, vertelt gedeputeerde Energie en Klimaat Riet Gillis. ‘100 procent provinciale dekking, dat stemt mij hoopvol.’

9.134 geïnteresseerden
In totaal schreven 9.134 geïnteresseerden zich in voor de groepsaankoop. 36 procent aanvaardde het persoonlijk voorstel voor een zonnepaneleninstallatie. Behalve burgers bestelden ook meer dan 200 kmo’s een installatie. 86 procent van de burgers die een zonnepaneleninstallatie via deze groepsaankoop bestelt, neemt er meteen ook een thuisbatterij bij.

Wie al over zonnepanelen beschikt, kon voor het eerst ook meedoen voor enkel een thuisbatterij. Hiervan maakten 365 deelnemers gebruik, waarmee het totaal aantal thuisbatterijen dat via de groepsaankoop wordt geïnstalleerd, oploopt tot meer dan 2.500 stuks.

Volgende groepsaankoop
Voor de financiering van hun nieuwe installatie maakt 1 op 3 burgers gebruik van de groene lening die via deze groepsaankoop als optie aangeboden wordt.

Vanwege de grote interesse organiseert provincie Oost-Vlaanderen meteen een volgende groepsaankoop zonnepanelen en thuisbatterij. Hiermee wil het provinciebestuur Oost-Vlaamse particulieren en bedrijven motiveren om te investeren in hernieuwbare energie. Geïnteresseerden die voor 12 augustus 2022 inschrijven, kunnen hun persoonlijk voorstel midden augustus verwachten. Wie het persoonlijk voorstel aanvaardt, kan de installatie verwachten in de winter van 2022-2023.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten