Solar Magazine - 86 procent Oost-Vlamingen koopt bij groepsaankoop zonnepanelen én thuisbatterij
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
86 procent Oost-Vlamingen koopt bij groepsaankoop zonnepanelen én thuisbatterij
© Provincie Oost-Vlaanderen

86 procent Oost-Vlamingen koopt bij groepsaankoop zonnepanelen én thuisbatterij

De groepsaankoop voor zonnepanelen en thuisbatterijen in Oost-Vlaanderen is wegens succes met 2 maanden verlengd tot half augustus. Er worden ruim 2.500 thuisbatterijen en zonnepaneelinstallaties geïnstalleerd.

Zowel burgers als kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) kunnen meedoen aan de tweede provinciale groepsaankoop. ‘In alle 60 Oost-Vlaamse steden en gemeenten doen burgers en kmo’s mee’, vertelt gedeputeerde Energie en Klimaat Riet Gillis. ‘100 procent provinciale dekking, dat stemt mij hoopvol.’

9.134 geïnteresseerden
In totaal schreven 9.134 geïnteresseerden zich in voor de groepsaankoop. 36 procent aanvaardde het persoonlijk voorstel voor een zonnepaneleninstallatie. Behalve burgers bestelden ook meer dan 200 kmo’s een installatie. 86 procent van de burgers die een zonnepaneleninstallatie via deze groepsaankoop bestelt, neemt er meteen ook een thuisbatterij bij.

Wie al over zonnepanelen beschikt, kon voor het eerst ook meedoen voor enkel een thuisbatterij. Hiervan maakten 365 deelnemers gebruik, waarmee het totaal aantal thuisbatterijen dat via de groepsaankoop wordt geïnstalleerd, oploopt tot meer dan 2.500 stuks.

Volgende groepsaankoop
Voor de financiering van hun nieuwe installatie maakt 1 op 3 burgers gebruik van de groene lening die via deze groepsaankoop als optie aangeboden wordt.

Vanwege de grote interesse organiseert provincie Oost-Vlaanderen meteen een volgende groepsaankoop zonnepanelen en thuisbatterij. Hiermee wil het provinciebestuur Oost-Vlaamse particulieren en bedrijven motiveren om te investeren in hernieuwbare energie. Geïnteresseerden die voor 12 augustus 2022 inschrijven, kunnen hun persoonlijk voorstel midden augustus verwachten. Wie het persoonlijk voorstel aanvaardt, kan de installatie verwachten in de winter van 2022-2023.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

BIM Modelleur

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

Accountmanager MKB

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!