Solar Magazine - TES geeft startschot voor bouw fabriek recycling batterijen in haven Rotterdam
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
TES geeft startschot voor bouw fabriek recycling batterijen in haven Rotterdam
© Port of Rotterdam

TES geeft startschot voor bouw fabriek recycling batterijen in haven Rotterdam

TES heeft in de haven van Rotterdam het startschot gegeven voor de bouw van een nieuwe fabriek voor de recycling van lithium-ionbatterijen. Eurocommissaris Frans Timmermans verrichtte de symbolische handeling.

TES is een van de grootste bedrijven ter wereld voor het recyclen van batterijen en elektronisch afval en wil in Rotterdam batterijen van onder meer elektrische auto’s gaan recyclen.

Eind 2022 operationeel
Het wordt de eerste fabriek in Nederland voor recycling van lithium-ionbatterijen. TES beschikt over een proces waarmee grondstoffen voor het maken van batterijen – met name kobalt, nikkel en lithium – teruggeleverd kunnen worden aan de batterij-industrie.

De state-of-the-art fabriek in Rotterdam moet een jaarlijkse capaciteit van 25.000 ton krijgen. Eind 2022 zal de eerste fase van het project al operationeel zijn en kan de fabriek 10.000 ton batterijen verwerken. Kobalt, nikkel en lithium worden dan herwonnen als grondstof voor het maken van nieuwe batterijen.

Circulaire economie

Het Havenbedrijf Rotterdam wil met de Rotterdamse haven een belangrijke bijdrage leveren aan de energietransitie en het creëren van een circulaire economie.

De samenwerking met TES is een concrete invulling van de wens om circulaire hubs voor plastics, batterijen en bouwmaterialen te ontwikkelen in Rotterdam.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Dijkman Zonne-energie zoekt:

Elektromonteur zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Heino
Zonnefabriek zoekt:

Customer Care Medewerker

32-40 uur - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!