Solar Magazine - Project van de week | Miele neemt 1,4 megawattpiek zonnepanelen in gebruik
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Project van de week | Miele neemt 1,4 megawattpiek zonnepanelen in gebruik
© ProfiNRG

Project van de week | Miele neemt 1,4 megawattpiek zonnepanelen in gebruik

In de rubriek Project van de week schenkt Solar Magazine wekelijks aandacht aan een bijzonder zonne-energieproject. Deze week het nieuwe zonnedak van elektronicagigant Miele.

Het in 1899 opgerichte miljardenbedrijf Miele heeft 8 productievestigingen in Duitsland en een fabriek in Oostenrijk, Tsjechië, China en Roemenië. Stuk voor stuk probeert de onderneming de energiehuishouding van deze productielocaties, waar onder meer wasmachines, koelkasten, stofzuigers, drogers en ovens geproduceerd worden, te verduurzamen.

165.000 megawattuur
Iedere 2 jaar publiceert de multinational een duurzaamheidsrapport waarin hij rapporteert over zijn klimaatinspanningen en zich verbindt aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties. Miele wil uiterlijk in 2050 CO2-neutraal zijn.

Vorig jaar, bij publicatie van het nieuwste rapport, schreef Miele te beseffen niet alle elektriciteit zelf op te kunnen wekken en daarom meer en meer stroomafnameovereenkomsten afsluit. Wereldwijd koopt het bedrijf inmiddels jaarlijks 165.000 megawattuur duurzame energie in. Verder beschikt de fabriek in Gütersloh over haar eigen zonnedak en sinds kort dus ook over een zonnedak op het Nederlandse Miele-kantoor in Vianen.

A2
ProfiNRG heeft het aan de A2 gelegen gebouw in de afgelopen periode van een zonnepaneelinstallatie van 1,4 megawattpiek voorzien. Miele wist voor het pand aan De Limiet in Vianen in de najaarsronde van 2019 subsidie te verkrijgen via de toenmalige Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+). Die beschikking werd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) afgegeven voor een vermogen van 1,4 megawattpiek.

De zonnepanelen van Miele Nederland in cijfers

Aantal zonnepanelen: 3.692 stuks

Kenmerken zonnepanelen: de zonnepanelen hebben een vermogen van 375 wattpiek per stuk, wat de totale systeemgrootte op 1.384,5 kilowattpiek brengt. De verwachte jaarlijkse productie van de zonnepanelen bedraagt 1.283.665 kilowattuur.

Omvormers: 9 Huawei SUN2000 100KTL-omvormers.

Overige systeemcomponenten: de zonnepanelen zijn geïnstalleerd met behulp van de oost-westonderconstructie Sunbeam Nova van de gelijknamige Nederlandse montagesysteemfabrikant Sunbeam.

Installateurs: ProfiNRG

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectleider Meetdiensten

Fulltime (40 uur) - Utrecht
KiesZon zoekt:

Solar Service Monteur

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135, 5248 NL
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!