Solar Magazine - Eramet sluit contract met SUEZ voor bouw fabriek voor recycling batterijen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eramet sluit contract met SUEZ voor bouw fabriek voor recycling batterijen
© Eramet

Eramet sluit contract met SUEZ voor bouw fabriek voor recycling batterijen

Eramet heeft een belangrijke stap gezet op weg naar de bouw van een recyclingfabriek voor batterijen in Frankrijk. Het bedrijf heeft een samenwerkingscontract getekend met de SUEZ Group.

Eramet heeft in de afgelopen jaren een innovatief kringloopproces ontwikkeld om lithium-ionbatterijen van elektrische voertuigen te recyclen en daarmee de productie van nieuwe lithium-ionbatterijen mogelijk te maken.

Nieuwe batterijen
Op basis van de technische volwassenheid van de technologie heeft Eramet aan het begin van het kalenderjaar besloten om zogenaamde industrialisatiestudies te starten en een ​​geïntegreerde recyclageoplossing te ontwikkelen die de volledige waardeketen bestrijkt: van de ontmanteling van batterijen tot de productie van nikkel, kobalt en lithiumzouten die geschikt zijn voor de vervaardiging van nieuwe batterijen.

Black mass
Eramet en SUEZ hebben als onderdeel hiervan een nieuwe overeenkomst gesloten om hun samenwerking te versterken en de pre-industriële fase in te gaan, die de terugwinning van lithium-ionbatterijen uit elektrische voertuigen omvat. Afhankelijk van de uitkomst van deze pre-industriële fase, zijn Eramet en SUEZ van plan om tegen 2024 een recyclingfabriek voor lithium-ionbatterijen in Frankrijk te bouwen voor de productie van black mass, een metaalconcentraat bestaande uit nikkel, kobalt, mangaan, lithium en grafiet.

De black mass is geschikt voor raffinage. Wat de raffinagestappen betreft, start Eramet de bouw van een pre-industriële demonstrator binnen zijn eigen onderzoeks- en innovatiecentrum, een essentiële stap om de weg vrij te maken voor de commerciële fase. De demonstrator moet de efficiëntie van het recyclingproces optimaliseren.

Locatie kiezen
Eramet en SUEZ gaan nu samen verder met het bepalen van de beste locatie voor de nieuwe fabriek. Mits aan de economische voorwaarden wordt voldaan, willen de bedrijven al in 2024 met de industriële fase van start gaan voor de productie van black mass.

Tegen 2025-2026 moeten de raffinagestappen van black mass leiden tot nieuwe producten van batterijkwaliteit.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Coördinator Service en Onderhoud

Fulltime (40 uur) - 5667 KX Geldrop
SolarNRG zoekt:

Commercieel Medewerker Buitendienst

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!