Solar Magazine - Nederlands bedrijf Robisol introduceert prefab op maat gemaakt bipv-systeem
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nederlands bedrijf Robisol introduceert prefab op maat gemaakt bipv-systeem

Nederlands bedrijf Robisol introduceert prefab op maat gemaakt bipv-systeem

Robisol introduceert het building integrated pv-systeem B35. Het systeem maakt gebruik van standaard zonnepanelen. Afhankelijk van maat van paneel en dakvlak, wordt het systeem op maat gemaakt en prefab geleverd.

Het bedrijf uit Berkel & Rodenrijs verzorgde eerder dit jaar de pv-integratie voor de tuinkamer van het TU Delft project Prêt-à-Loger. Naast de montage tussen dakpannen, leistenen of andere bedekkingsmaterialen, biedt het systeem de mogelijkheid om volledig nieuwe daken te bouwen.

Daarbij worden dummypanelen gebruikt om het dakvlak op maat te maken en om posities te creëren voor het doorvoeren van een schoorsteen of ontluchtingspijp. Met overgangsprofielen, nokken, dakeindprofielen en goten kan het systeem voor vrijwel ieder dak op maat worden gemaakt. 'Unieke oplossingen voor het koelen van de pv-panelen, het ontluchten van het onderdak, de afvoer van condenswater en de opvang van uitzettingsverschillen maken het BIPV B35 Systeem een compleet en betrouwbaar product', aldus een woordvoerder van Robisol.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen, het op stoom komen van de uitrol van de realtime interface en de...
Vacatures
OUXO Energy B.V. zoekt:

Binnenwerk monteur MBO4 Elektrotechniek

Fulltime (40 uur) - Handelsweg 14, 9482 WE Tynaarlo
De Zoncorporatie zoekt:

Uitvoerder Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MS
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!