Solar Magazine - Provincie Groningen geeft LC Energy groen licht voor 2 zonneparken met 45 hectare zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Provincie Groningen geeft LC Energy groen licht voor 2 zonneparken met 45 hectare zonnepanelen
© LC Energy

Provincie Groningen geeft LC Energy groen licht voor 2 zonneparken met 45 hectare zonnepanelen

De provincie Groningen heeft LC Energy toestemming gegeven om aan de Buitenhuizen bij Woudbloem en Froombosch en aan de Veenweg bij Ter Apel 2 zonneparken te realiseren.

Bij Woudbloem en Froombosch gaat het om de realisatie van een zonnepark met een omvang van 42 hectare – waarvan 30 hectare voor zonnepanelen – voor de duur van maximaal 30 jaar. De zonneweide sluit aan bij de visie Zonneparken in Midden-Groningen die de gemeenteraad van Midden-Groningen enkele jaren geleden vaststelde.

Blaarkoppen
De Gedeputeerde Staten van Groningen hebben ook groen licht gegeven voor de komst van Zonnepark Veenweg Ter Apel met een omvang van 21 hectare. Bij deze zonneweide gaat het om de plaatsing van ruim 15 hectare zonnepanelen, eveneens voor de duur van maximaal 30 jaar. Dit zonnepark sluit aan bij de visie Beleidsnotitie zonneparken en kleine windmolens, die de gemeenteraad van Westerwolde in 2019 vaststelde.

LC Energy meldt voor de inrichting van de zonneweide – waarvoor samengewerkt wordt met de veehoudende familie Haarhuis – bewust gekeken te hebben naar hoe meerwaarde kan worden gecreëerd voor akkervogels. De noordkant wordt daarom begrensd met struweel. Vanwege de grote afstand tot de dichtstbijzijnde omwonenden, behoud van het open landschap en rekening houdend met ingebrachte wensen tijdens het proces, is ervoor gekozen de zuidkant open te houden. Langs de westkant, waar al meer verdichting voorkomt, is gekozen voor een singel. Het perceel langs de weg blijft vrij van zonnepanelen. Wel komen hier een openbaar informatiepunt en een boomgaard. Hier- omheen grazen straks blaarkoppen, een oud runderras. Het plan is tot slot om een lokale energiecoöperatie op te richten waarmee wordt gestreefd om het zonneveld voor 50 procent in lokaal eigendom te verkrijgen. Hiertoe is inmiddels een lokale werkgroep opgericht.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
kWh People zoekt:

Business Developer Solar Storage

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
kWh People zoekt:

Senior Product Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!