Solar Magazine - RVO verwacht dat subsidie op zonneboilers omhooggaat naar 30 procent
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
RVO verwacht dat subsidie op zonneboilers omhooggaat naar 30 procent
© HRsolar

RVO verwacht dat subsidie op zonneboilers omhooggaat naar 30 procent

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) verwacht dat het kabinet snel besluit de subsidie voor zonneboilers te verhogen naar 30 procent. Eerder werd de subsidie voor warmtepompen en isolatie al verhoogd.

Half december werd in de Tweede Kamer een motie van regeringspartij ChristenUnie aangenomen om de subsidie voor zonneboilers in 2022 te verhogen naar 30 procent en daarmee weer gelijk te stellen aan de subsidie voor isolatie en warmtepompen.

Wachten op publicatie staatscourant
‘We verwachten dat de rijksoverheid ook de subsidie voor zonneboilers verhoogt’, meldt RVO. ‘Pas als de regeling is gepubliceerd in de Staatscourant is bekend vanaf welke datum in 2022 men recht heeft op het verhoogde subsidiebedrag en welke voorwaarden daar dan voor gelden.’

228 miljoen euro
Dit kalenderjaar is er via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) 228 miljoen euro subsidie beschikbaar voor zonneboilers, (hybride) warmtepompen, isolatiemaatregelen en aansluitingen op een warmtenet. Voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen is er dit jaar 30 miljoen euro budget beschikbaar.

Voor warmtepompen en isolatiemaatregelen zijn de subsidiebedragen 30 procent van de investeringskosten; met uitzondering van warmtepompen met een vermogen tot 1 kilowatt. Woningeigenaren hebben recht op het hogere subsidiebedrag als de warmtepomp na 31 december 2021 is geïnstalleerd of isolatiemaatregelen na die datum zijn getroffen.

12-maandeneis
De subsidie moet uiterlijk 12 maanden na de installatie van de maatregelen aangevraagd worden. Zakelijke aanvragers kunnen al sinds 3 januari een aanvraag indienen. Het aanvraagsysteem van de ISDE voor woningeigenaren is echter pas op 24 januari om 9.00 uur geopend.

De latere openstelling van het aanvraagsysteem heeft geen gevolgen voor woningeigenaren van wie de 12-maandeneis verstrijkt. Als de 12-maandeneis eerder in januari verstreken is, mag men de aanvraag tot 14 februari 2022 indienen.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Manager Warmtepompen

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

Inkoper

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!