logo
wvhj2023
hero-image
15 december 2021

Tweede Kamer vraagt kabinet subsidie op zonneboilers ook te verhogen naar 30 procent

De Tweede Kamer heeft in grote meerderheid een motie van ChristenUnie aangenomen waarmee zij het kabinet verzoekt de subsidie op zonneboilers per 1 januari 2022 te verhogen naar 30 procent.

Eerder werd al bekend dat de subsidie voor warmtepompen en isolatiemaatregelen binnen de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) – waarvoor komend jaar 228 miljoen euro subsidie beschikbaar is – wordt verhoogd naar 30 procent.

Warmtepompen
ChristenUnie had afgelopen week een motie ingediend om die maatregel ook voor zonnewarmte door te voeren.

Bovendien vraagt de motie het kabinet om zonnewarmte-installaties op te nemen in het stimuleringsprogramma voor hybride warmtepompen.

Stemming
Bij de stemming in de Tweede Kamer bleek dat de fracties van de SP (9), GroenLinks (8), BIJ1 (1), Volt (3), DENK (3), de PvdA (9), de Partij voor de Dieren (6), Fractie Den Haan (1), D66 (24), de ChristenUnie (5), de VVD (34), de SGP (3), het CDA (15), de BoerBurgerBeweging (1) en Lid Omtzigt (1) zich achter de motie schaarden.

Enkel de PVV (17), Forum voor Democratie (5), JA21 (3) en Groep van Haga (3) stemden tegen. Daarmee is de motie met 122 stemmen voor en 28 stemmen tegen aangenomen. Staatsrechtelijk gezien kan het kabinet een aangenomen motie naast zich neerleggen, maar dat is gezien de ruime Kamermeerderheid onwaarschijnlijk.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten