Solar Magazine - Tweede Kamer vraagt kabinet subsidie op zonneboilers ook te verhogen naar 30 procent
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tweede Kamer vraagt kabinet subsidie op zonneboilers ook te verhogen naar 30 procent

Tweede Kamer vraagt kabinet subsidie op zonneboilers ook te verhogen naar 30 procent

De Tweede Kamer heeft in grote meerderheid een motie van ChristenUnie aangenomen waarmee zij het kabinet verzoekt de subsidie op zonneboilers per 1 januari 2022 te verhogen naar 30 procent.

Eerder werd al bekend dat de subsidie voor warmtepompen en isolatiemaatregelen binnen de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) – waarvoor komend jaar 228 miljoen euro subsidie beschikbaar is – wordt verhoogd naar 30 procent.

Warmtepompen
ChristenUnie had afgelopen week een motie ingediend om die maatregel ook voor zonnewarmte door te voeren.

Bovendien vraagt de motie het kabinet om zonnewarmte-installaties op te nemen in het stimuleringsprogramma voor hybride warmtepompen.

Stemming
Bij de stemming in de Tweede Kamer bleek dat de fracties van de SP (9), GroenLinks (8), BIJ1 (1), Volt (3), DENK (3), de PvdA (9), de Partij voor de Dieren (6), Fractie Den Haan (1), D66 (24), de ChristenUnie (5), de VVD (34), de SGP (3), het CDA (15), de BoerBurgerBeweging (1) en Lid Omtzigt (1) zich achter de motie schaarden.

Enkel de PVV (17), Forum voor Democratie (5), JA21 (3) en Groep van Haga (3) stemden tegen. Daarmee is de motie met 122 stemmen voor en 28 stemmen tegen aangenomen. Staatsrechtelijk gezien kan het kabinet een aangenomen motie naast zich neerleggen, maar dat is gezien de ruime Kamermeerderheid onwaarschijnlijk.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
KiesZon zoekt:

Technisch Magazijnbeheerder

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135, 5248 NL
kWh People zoekt:

Projectleider Meetdiensten

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!