logo
wvhj2023
© HRsolar
© HRsolar
12 november 2021

Holland Solar na verhoging subsidie isolatie en warmtepompen: zonneboilers onterecht overgeslagen

Na de verhoging van de ISDE-subsidie voor isolatie en (hybride) warmtepompen, moet ook de subsidie voor zonneboilers verhoogd worden van 20 naar 30 procent. Daarvoor pleit branchevereniging Holland Solar.

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Yeşilgöz-Zegerius kondigde eind oktober aan extra geld beschikbaar te stellen voor de ISDE-regeling om de verhoging van de subsidiebedragen te faciliteren.

282 miljoen euro
Daarom wordt de komende 3 jaar 282 miljoen euro extra budget uitgetrokken voor de ISDE. Daarnaast wordt er in die periode 3 miljoen euro beschikbaar gesteld voor uitvoeringskosten van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en 3 miljoen euro voor een publiekscampagne.

Teleurstelling
‘Tot onze teleurstelling is een aanpassing op de stimulering vanuit de ISDE  op tafel gelegd waarbij zonnewarmtesystemen niet expliciet genoemd zijn’, stelt Holland Solar. ‘De staatssecretaris spreekt over het extra stimuleren van hybride warmtesystemen vanaf 1 januari 2022. Ondanks dat dit een mooie ontwikkeling is, laat het voorstel een belangrijke techniek links liggen. Als reactie hebben we met onze leden een position paper verstuurd aan het ministerie van Economische Zaken en Klimaat waarin we pleiten voor het toevoegen van zonnewarmte (zonneboilers en pvt) aan het stimuleringsprogramma voor hybride systemen.’

‘Naast het gebruik van elektrische warmtepompen, levert het extra stimuleren van zonneboilers als (hybride) oplossing een grote maatschappelijke meerwaarde op’, schrijft de brancheorganisatie in de position paper. ‘De warmte die geleverd wordt, is 100 procent duurzaam en ontlast de elektriciteitsnetten op de momenten dat het écht nodig is.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten