logo
wvhj2023
© Andre Muller| Dreamstime.com
© Andre Muller| Dreamstime.com
4 november 2021

Nog 12,5 miljoen euro subsidie beschikbaar voor zonnepanelen bij sportclubs

Met nog 2 maanden te gaan, komt de bodem in zicht van de regeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA) voor onder meer zonnepanelen. Van de 79 miljoen euro budget is nog 12,5 miljoen euro over.

Tot 1 november is er binnen de regeling voor 60,1 miljoen aan subsidies verleend en voor 6,4 miljoen aan aanvragen nog in behandeling.

Maximaal 2,5 miljoen euro
Waar de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen – actief onder de vlag van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport – afgelopen maand plots repte over een subsidiebudget van 76,4 miljoen euro, heeft men het nu weer gewoon over een budget van 79 miljoen euro.

Sportclubs kunnen daarbij onder meer subsidie aanvragen voor de installatie van zonnepanelen, zonnecollectoren en led-verlichting.

18 procent energiebesparing
In 2020 ging 18 procent van het aangevraagde subsidiebudget naar verduurzaming, te weten 9.459.367 euro van de 51.630.821 euro aan subsidie die toegekend is.

In totaal werden 2.097 subsidieaanvragen gehonoreerd, waarvan 5.474.756 euro subsidie voor investeringen in sportveld- en led-verlichting en 1.859.825 euro subsidie voor investeringen in zonnepanelen.

20 procent
Het subsidiebudget wordt ook dit jaar verdeeld op volgorde van binnenkomst van complete aanvragen. Per kalenderjaar geldt een maximum van 2,5 miljoen euro subsidie per aanvrager. Het subsidiebedrag is 20 procent van de subsidiabele kosten inclusief btw. Dit zijn kosten die in aanmerking komen voor subsidie. Activiteiten gericht op energiebesparing, toegankelijkheid, circulariteit, klimaatadaptatie en veiligheidsbeleving komen in aanmerking voor 10 procent aanvullende subsidie; oftewel 30 procent in totaal.

Zowel zonnecollectoren voor zonnewarmte als zonnepanelen voor zonnestroom komen in aanmerking voor subsidie. Ook voor energieopslag, in de vorm van zoutwaterbatterijen, kan subsidie aangevraagd worden.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten