Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
NASA lanceert Lucy voor verste door zonne-energie aangedreven missie van de zon
© NASA

NASA lanceert Lucy voor verste door zonne-energie aangedreven missie van de zon

Ruimtesonde Lucy van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA is begonnen aan zijn reis naar de Trojaanse asteroïden van Jupiter. Het ruimtevaartuig is door Lockheed Martin uitgerust met gigantische zonnepanelen.

​Lucy werd gelanceerd vanaf de ruimtevaarthaven Cape Canaveral Space Force Station in Florida.

Zonne-energie
Lucy zal de verste door zonne-energie aangedreven missie van de zon zijn, en zal een recordaantal asteroïden bezoeken om ze te bestuderen voor aanwijzingen over de oorsprong van de mens.

De asteroïden vliegen in dezelfde baan rond de zon als Jupiter, te weten op 530 miljoen kilometer afstand van de zon.

Lucy’s reis door het zonnestelsel van 4 miljard mijl zal 12 jaar duren en langs 8 objecten vliegen: 1 Main Belt-asteroïde en 7 Trojaanse asteroïden die Jupiter in zijn baan leiden en volgen. Wetenschappers willen graag deze oude rotsen van dichtbij bekijken, waarvan wordt aangenomen dat ze ongerepte overblijfselen zijn van de vorming van de buitenste regionen van het zonnestelsel zo’n 4 miljard jaar geleden.

12.800 elektrische verbindingen
De ruimtevaartsonde is opgebouwd uit ongeveer 430 unieke componenten, samengebracht door meer dan 2 mijl draad en meer dan 12.800 elektrische verbindingen.

2 zonnepanelen met een diameter van 24 voet, gebouwd door Northrop Grumman, werden anderhalf uur na de lancering uitgeklapt. Ze zijn per stuk bijna 7,3 meter breed en starten direct met het produceren van stroom om de batterijen van het ruimtevaartuig op te laden. Een robuust thermisch ontwerp beschermt Lucy tot slot tegen extreme ruimtetemperaturen van ruim -150 graden Celsius tot plus 150 graden Celsius.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
Krannich Solar Nederland zoekt:

Junior Sales medewerker Binnendienst

32-40 uur - IJsselstein, 3401 MS, 11
kWh People zoekt:

Head of Product Management

Fulltime (40 uur) - Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!