Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
PV CYCLE bereikt mijlpaal met inzameling tienduizend ton afgedankte zonnepanelen

PV CYCLE bereikt mijlpaal met inzameling tienduizend ton afgedankte zonnepanelen

Met een totaal van tienduizend ton ingezamelde afgedankte zonnepanelen bereikt PV CYCLE in 2014 een nieuwe mijlpaal. PV CYCLE is de grootste Europese dienstverlener voor de recycling van oude zonnepanelen.

PV CYCLE is in 2007 opgericht voor en door de zonnepanelenindustrie en biedt oplossingen aan voor het beheer en de naleving van de afvalverwerking van afgedankte zonnepanelen. Er is een netwerk van honderden inzamelpunten, gespecialiseerde afvalinzamelaars en -vervoerders en gecertificeerde verwerkers van zonnepanelen. Werd in het eerste jaar slechts tachtig ton ingezameld, nu staat de teller op een totaal volume van 10.053 ton.

'Door het inzamelen van een dergelijk groot volume aan afgedankte zonnepanelen heeft PV CYCLE bewezen in staat te zijn om waar ook in Europa grote hoeveelheden afval te verwerken', legt Olmina Della Monica uit, Operations & Treatment Manager Europe bij PV CYCLE.

Hoewel het initiatief op vrijwillige basis is ontstaan, is het terugnemen en correct verwerken van afgedankte zonnepanelen vandaag de dag verplicht op de Europese markt. Sinds de wijziging van de Europese richtlijn inzake Afgedankte Elektronische en Elektrische Apparatuur (AEEA) in 2012, zijn ook zonnepanelen onderhevig aan de verplichtingen van deze richtlijn op het gebied van afvalbeheer.
Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

PV Engineer

Fulltime (40 uur) - Nijmegen
Eigenenergie.net zoekt:

Werkvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Geldrop, Spaarpot 20 5667 KX
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!