logo
wvhj2023
© Shell
© Shell
27 augustus 2021

Shell gaat stroom van Nederlandse windmolens en zonnepanelen verkopen aan consumenten

Shell betreedt de Nederlandse energiemarkt voor consumenten. Met Shell Energy Retail gaat het oliebedrijf stroom afkomstig van Nederlandse windmolens en zonnepanelen verkopen, alsook CO₂-gecompenseerd gas.

Shell Energy Retail heeft van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een vergunning gekregen om energie te gaan leveren bij mensen thuis. Naar verwachting kunnen klanten tegen het einde van dit jaar overstappen naar het energiebedrijf van Shell.

Strategie
Op dit moment levert Shell Energy al energie aan huishoudens in Groot-Brittannië en Duitsland. Nederland is het volgende land. General manager bij Shell Energy Nederland Barbara van de Bergh hierover: ‘De stap om energie te gaan leveren bij mensen thuis past binnen de strategie van Shell om klanten geïntegreerde energieoplossingen te bieden, zowel thuis als onderweg.’

Shell gaat burgers proberen te overtuigen door ze extra voordeeltjes te bieden, zoals korting op een elektrisch laadpunt en bij Shell Recharge goedkoper snelladen met een elektrische auto.

Verschillende pakketten
Huishoudens kunnen bij Shell Energy kiezen uit diverse pakketten. Energie voor een variabel tarief bijvoorbeeld, of een vast tarief van 1 of 3 jaar. Ook komt er een dag-nachttarief, bijvoorbeeld voor mensen die vooral ’s nachts hun auto opladen. Shell meldt verder dat klanten met zonnepanelen hun opgewekte energie kunnen wegstrepen tegen de energie die zij zelf verbruiken. Als onderdeel van de wettelijk vastgelegde salderingsregeling is Shell hiertoe ook verplicht.

Garanties van Oorsprong
Shell Energy gaat stroom inkopen op de vrije energiemarkt, ondersteund door de aankoop van ‘Garanties van Oorsprong’ waarmee Shell Energy kan aantonen dat de geleverde stroom aan klanten groen is. De stroom komt voor 100 procent van Nederlandse windmolens en zonnepanelen.

Het gas wordt ingekocht op de Nederlandse Title Transfer Facility (TTF-markt); een virtuele marktplaats voor aardgas. Verder is er sprake van de gebruikelijke gaslevering aan huishoudens, dus via de bestaande netbeheerders.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten