Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Hanergy verkoopt in IKEA pv-systeem van 2.500 wattpiek voor 4.400 euro inclusief installatie

Hanergy verkoopt in IKEA pv-systeem van 2.500 wattpiek voor 4.400 euro inclusief installatie

Deze week startte Hanergy met de verkoop van zonnepanelen in de IKEA-vestiging in Haarlem. De prijzen zijn inmiddels bekend en onder meer Holland Solar toont zich content met de komst van IKEA.

Holland Solar-voorzitter Erik Lysen. 'De komst van IKEA is een goede ontwikkeling die bevestigt dat zonnepanelen een volwassen product zijn en nu komt een nog bredere groep van mensen in aanraking met zonne-energie. IKEA stelt hele hoge eisen bij de kwaliteit van de systemen en bij de veiligheid van het installeren. Hanergy is in de winkels de partij die de zonnepanelen verkoopt en het draagt ter degen bij aan Nederlandse werkgelegenheid. De Nederlandse tak van het Engelse bedrijf Solar Century zorgt immers voor het ontwerp, de offerte en de inspectie bij de bouw. Nederlandse installateurs brengen de panelen aan. IKEA gaat dus géén zelfbouwpakketten verkopen.'

De dunne filmzonnepanelen die Hanergy bij IKEA verkoopt - en in Europa geproduceerd zijn - kennen een formaat van tachtig bij honderdtwintig centimeter en een vermogen van honderdvijfentwintig wattpiek en een rendement van circa dertien procent. Consumenten betalen 4.400 euro exclusief btw (er vanuitgaande dat de klant de btw terugvordert) voor een systeem met twintig zonnepanelen, met een vermogen van 2.500 wattpiek. Voor 3.200 euro exclusief btw koopt men een systeem van twaalf panelen, momenteel het kleine systeem. Begin volgend jaar komt een systeem bestaande uit tien zonnepanelen op de markt. Het grootste systeem dat momenteel verkocht wordt, telt tweeëndertig panelen en een vermogen van vier kilowattpiek. Groter kan, maar dan zal gebruikt gemaakt worden van meerdere omvormers.

Overigens wist Hanergy in Engeland al vijftienhonderd systemen te verkopen. Utrecht zal in Nederland in november de tweede IKEA-winkel worden met een zonnepanelenshop.

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
AliusEnergy zoekt:

Service coördinator

AliusEnergy zoekt een service coördinator.
Fulltime • Eersel
Zonmaat zoekt:

Planner

Zonmaat zoekt een Planner
Fulltime • Heerhugowaard
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!