Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
PV-Vlaanderen: 'Groenestroomcertificaten zonnepanelen niet grootste veroorzaker prijsstijging energierekening'

PV-Vlaanderen: 'Groenestroomcertificaten zonnepanelen niet grootste veroorzaker prijsstijging energierekening'

De aankomende netvergoeding voor eigenaren van zonnepanelen houdt in Vlaanderen de gemoederen bezig. PV-Vlaanderen stelt dat zonne-energie maar deels oorzaak is van de stijgende energierekening voor de gemeenschap.

De branchevereniging stelt dat uit een nationale studie blijkt dat slechts elf procent veroorzaakt wordt door groenestroomcertificaten voor pv-systemen. Andere 'schuldigen' zijn onder meer het verplichte aandeel groene stroom uit diverse bronnen door energiebedrijven doorrekenen aan haar afnemers (dertien procent), windenergie op zee (één procent) en de btw van eenentwintig procent op de kostenstijging (vijf procent).

PV-Vlaanderen stelt daarom voor een eenvoudige investeringssteun, enkel bij de installatie van de zonnepanelen. Daarbij wordt benadrukt dat het subsidiemechanisme sinds januari 2013 al eens grondig werd bijgesteld met de consequentie dat markt nagenoeg volledig is stilgevallen. PV-Vlaanderen wil er voor waken dat een 'historische erfenis van groenestroomscertificaten' niet de toekomst overschaduwd.
Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
Vattenfall zoekt:

Development Manager Large Scale Solar NL

Vattenfall zoekt een Development Manager Large Scale Solar NL
Fulltime • Amsterdam
Green Energy Company zoekt:

Adviseur zonnepanelen

Green Energy Company zoekt een Adviseur zonnepanelen
Fulltime • Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!