logo
wvhj2023
hero-image
15 juni 2021

IKEA België start met verkoop thuisbatterij van Huawei

IKEA is in België gestart met het verkopen van thuisbatterijen. Met de lithium-ijzerfosfaatbatterijen wil het woonwarenhuis onder meer inspelen op de groeiende vraag onder eigenaren van zonnepanelen in Vlaanderen.

Sinds 2017 biedt IKEA België klanten al de mogelijkheid om zonnepanelen aan te schaffen. Nu wordt het aanbod van hernieuwbare energie dus uitgebreid met de lancering van thuisbatterijen, die het bedrijf net als de zonnepanelen aanbiedt in samenwerking met SVEA Solar.

15 miljoen kilowattuur
IKEA stelt dat het aanbod past in het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf. In België produceert IKEA meer dan 15 miljoen kilowattuur aan wind- en zonne-energie, wat 65,9 procent van de elektriciteitsbehoefte van IKEA België dekt.

IKEA België wil deze ambitie ook vertalen naar woningen. Daarom heeft het bedrijf een alles-in-eenoplossing ontwikkeld met zonnepanelen én batterijen.

Tot 40 procent besparing
De alles-in-eenoplossing die IKEA België aanbiedt in samenwerking met SVEA Solar België maximaliseert het verbruik van zonne-energie en bespaart geld door het verminderen van de hoeveelheid elektriciteit die van het stroomnet wordt afgenomen. ‘Voor klanten betekent dit een besparing op hun elektriciteitsrekening van maximaal 40 procent. Daarnaast verdienen ze hun investering terug binnen de 8 à 10 jaar’, vertelt Ann Tanckere, Business Leader bij IKEA België.

IKEA heeft samen met SVEA Solar een onlinecalculator ontwikkeld die meteen de totaalprijs en het verwachte elektrisch rendement van alle soorten zonnepanelen berekent. De nieuwe reeks thuisbatterijen vertegenwoordigt een flexibele investering op maat. ‘Met een opslagcapaciteit die varieert van 5 tot 30 kilowattuur, is het dus mogelijk om te starten met de installatie van één enkele batterij en daarna andere batterijmodules toe te voegen’, legt Rob Wouters, managingdirector van Svea Solar België uit.

1 tot 2 batterijmodules
IKEA schat daarom dat de meeste gezinnen een opslagcapaciteit nodig hebben van 5 tot 10 kilowattuur, wat overeenkomt met 1 tot 2 batterijmodules.

Wouters: ‘Behalve dat ze veilig en betrouwbaar zijn dankzij het gebruik van lithium-ijzerfosfaat (LFP)-cellen, worden de omvormer en batterij geproduceerd door een en dezelfde fabrikant (red. Huawei). De batterijen zijn samengesteld uit een voedingsmodule (12 kilogram) en een batterijmodule - inclusief energie-optimalisator (50 kilogram), wat een ontladingsdiepte van 100 procent oplevert. Hierdoor kan niet alleen de overtollige productie van zonne-energie tijdelijk worden opgeslagen (en daarmee het rendement doen toenemen), maar dragen de batterijen ook bij aan het verlagen van de investeringskosten in het elektriciteitsnet.’

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten