logo
wvhj2023
© Hansenn | Dreamstime.com
© Hansenn | Dreamstime.com
4 juni 2021

Storing hulpdiensten: Holland Solar en Techniek Nederland wijzen op belang correcte installatie zonnepanelen

Holland Solar en Techniek Nederland stellen in reactie op de meldingen van Agentschap Telecom dat installaties met zonnepanelen het C2000-netwerk verstoren, dat correcte installatie de problemen voorkomt.

Het Agentschap Telecom meldde gisteren een zaak te zijn gestart tegen een fabrikant van omvormers voor zonnepanelen, omdat diens producten storingen veroorzaken op het C2000-netwerk van de politie, de brandweer en ambulances.

Kans minimaal
Holland Solar en Techniek Nederland benadrukken in een reactie op het nieuws dat bij gebruik van de juiste CE-gemarkeerde componenten – zowel kabels als omvormers – en bij een correcte installatie de kans op storingen minimaal is.

‘Onze leden plaatsen uitsluitend zonnepanelen en andere installatiematerialen met een CE-markering. Bovendien gelden voor omvormers sinds april van dit jaar aangescherpte kwaliteitseisen vanuit de Europese richtlijn ‘Requirements for Generators’ (RfG). Voor zonnestroomsystemen bestaan diverse erkennings- en certificeringsregelingen om de kwaliteit van het installatiewerk te borgen. Onze leden kennen de normen en eisen die aan zonnestroominstallaties worden gesteld en plaatsen systemen volgens de installatievoorschriften.’

Toch stellen Holland Solar en Techniek Nederland de waarschuwing van het Agentschap Telecom uiterst serieus te nemen. Beide organisaties hebben hun leden daarom nogmaals gewezen op de noodzaak om zich in alle opzichten te houden aan de voorschriften voor de gebruikte componenten en installatie.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten