Solar Magazine - ISDE: woningeigenaren mogen subsidie zonneboilers en warmtepompen combineren met lokale subsidies
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ISDE: woningeigenaren mogen subsidie zonneboilers en warmtepompen combineren met lokale subsidies
© HRsolar

ISDE: woningeigenaren mogen subsidie zonneboilers en warmtepompen combineren met lokale subsidies

Woningeigenaren mogen sinds 21 april de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers combineren met een subsidie van hun gemeente of provincie.

Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) – die belast is met de uitvoering van de subsidieregeling – bleek aan het begin van het kalenderjaar na de uitbreiding van de ISDE dat een aantal gemeenten en provincies voor sommige maatregelen een aanvullende subsidie bieden.

Niet voor zakelijke aanvragers
Dit stuitte vervolgens op een probleem dat de ISDE stapelen met andere subsidies niet mogelijk maakte. Daarom is besloten de regeling op dit punt te wijzigen. Voor zakelijke aanvragers blijft het stapelen van ISDE met andere subsidies echter niet toegestaan.

Dat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat voor woningeigenaren nu het stapelen van subsidie mogelijk maakt, is omdat men verwacht dat eigenaar-bewoners in dit geval spoediger van start zullen gaan met een investeringsproject. Dit omdat die investering dan niet uitsluitend afhankelijk is van de ISDE-subsidie die pas na realisatie van het investeringsproject verstrekt wordt. Voor eigenaar-bewoners zal een investering dus aantrekkelijker worden indien zij voorafgaand aan de aanvraag van ISDE-subsidie ook gebruik kunnen maken van bij gemeenten, provincies, waterschappen en openbare lichamen beschikbare extra subsidieruimte. 

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Solvari B.V. zoekt:

Online Marketeer

32-40 uur - Zadelstede 9 3431 JZ Nieuwegein
Solvari B.V. zoekt:

Key Account Manager

32-40 uur - Zadelstede 9 3431 JZ Nieuwegein
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!