Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
JinkoSolar sluit zich aan bij wereldwijde alliantie voor CO2-reductie zware industrie
© JinkoSolar

JinkoSolar sluit zich aan bij wereldwijde alliantie voor CO2-reductie zware industrie

JinkoSolar heeft zich als eerste zonne-energiefabrikant aangesloten bij de Global Framework Principles for Decarbonizing Heavy Industry. Deze alliantie zet zich in voor CO2-reductie bij de zware industrie.

Dany Qian, vicepresident van JinkoSolar, over het toetreden van zijn bedrijf: ‘Hernieuwbare energie zal van vitaal belang zijn voor het koolstofarm maken van de zware industrie, die bijna een derde van de wereldwijde uitstoot veroorzaakt. Als producent van koolstofvrije energiebronnen zijn we er trots op een van de eerste bedrijven in China te zijn die deze Framework Principles ondersteunen en kijken we ernaar uit om samen met de rest van de ondertekenaars te werken aan het verhogen van de wereldwijde doelstellingen voor het koolstofarm maken van de zware industrie.’

Onvoldoende progressie
Ondanks dat meer landen en regeringen serieuzere maatregelen nemen tegen klimaatverandering en op zoek zijn naar effectievere manieren om de uitstoot te verminderen, wordt er volgens JinkoSolar onvoldoende progressie geboekt.

Bovendien heeft de huidige COVID-19-crisis geleid tot een aanzienlijke vertraging van de industriële activiteiten en dit dreigt volgens de zonnepaneelfabrikant de aandacht af te leiden van de duurzame transitie. Qian: ‘Tijd is van essentieel belang, vooral in de zware industrie, aangezien investeringscycli op de lange termijn betekenen dat beslissingen die op korte termijn worden genomen, het risico kunnen lopen dat de emissie-intensieve productie de komende decennia vastloopt.’

Maatregelen overheden
Overheden spelen volgens JinkoSolar een cruciale rol bij het ontwikkelen van economische herstelprogramma’s om de vooruitgang te versnellen. De fabrikant pleit daarom voor:

  1. Kerndoelen voor duurzame stimulering van de zware industrie: ​​prikkels voor energie-efficiëntie; verbetering van materiaalrecyclingsystemen.
  2. Financiering en steun voor de ontwikkeling en demonstratie van innovatieve schone technologieën.
  3. Wetgeving om emissies van energie-intensieve zware industrieën te elimineren, bijvoorbeeld bepalingen in regelgeving (bijvoorbeeld CO2-prijzen en regelingen voor emissiehandel).
  4. Sectorale overeenkomsten, bijvoorbeeld formeel internationaal engagement om emissies in een sector te verminderen.
  5. Groenestroomcertificaten en emissiehandelsschema’s.
  6. Tarieven of belasting op basis van CO2-uitstoot.
  7. Op verbruik gebaseerde regelgeving; bijvoorbeeld vereisten voor een aandeel hernieuwbare energie in het factureerbare stroomverbruik van een bedrijf.
  8. Internationale samenwerking, zoals overdracht van technologie en het delen van best practices.
Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
De Groene Monteurs zoekt:

Servicedesk medewerker (bij)baan

Parttime (24 uur) - Amsterdam
kWh People zoekt:

Jr. Projectmanager Duurzame Energie Projecten

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!