Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Coronacrisis | Werkvoorraad installateurs met 3 maanden gegroeid
© Buurserstraat386 | Dreamstime.com

Coronacrisis | Werkvoorraad installateurs met 3 maanden gegroeid

Techniek Nederland meldt dat de werkvoorraad van installatiebedrijven met ongeveer 3 maanden is gestegen naar 10,5 maanden werk. Per saldo verwacht 10 procent van de installatiebedrijven dat de omzet zal stijgen.

Bijna driekwart van de installateurs verwacht dat het personeelsbestand zal groeien in de komende maanden. Ongeveer 1 op de 7 bedrijven verwacht juist in te krimpen. Dit alles blijkt uit de Monitor Bouwketen. De monitor, uitgevoerd door het Economisch Instituut voor de Bouw, is een gezamenlijk initiatief van de brancheverenigingen in de bouwketen: de BNA, Koninklijke Bouwend Nederland, Koninklijke NLingenieurs en Techniek Nederland. De monitor is gebaseerd op de gegevens van ongeveer 1.500 bedrijven en verschijnt 2 keer per jaar.

Offerteaanvragen
Ondernemers in de bouwketen zijn positiever over de omzetontwikkeling dan aan het begin van de coronacrisis. Nog maar 1 op de 100 bedrijven verwacht dat de omzet de komende 3 maanden zal dalen. Aan het begin van de coronacrisis hield nog bijna 40 procent rekening met een omzetdaling. Vooral installatiebedrijven zijn optimistisch, maar ook architecten, bouwbedrijven en ingenieurs zijn beduidend minder negatief dan een half jaar geleden. Op de langere termijn blijven ondernemers onzeker over de omzetontwikkeling, onder meer door het uitblijven van een oplossing voor het stikstofprobleem.

De monitor laat zien dat bij installatiebedrijven de verwachting over het aantal offerteaanvragen ten opzichte van een half jaar geleden iets is verbeterd. Bij ongeveer een vijfde van de bedrijven is het aantal offerteaanvragen afgenomen en bij ruim 1 op de 6 van de bedrijven is het aantal offerteaanvragen toegenomen.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Zelfstroom Montage zoekt:

Werkvoorbereider Elektrotechniek

Fulltime (40 uur) - 8211 AS
kWh People zoekt:

Senior Ontwikkelaar PV

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!