Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
First Solar vraagt president Biden importheffingen op Chinese zonnepanelen te behouden
© First Solar

First Solar vraagt president Biden importheffingen op Chinese zonnepanelen te behouden

Fabrikant van dunnefilmzonnepanelen First Solar wil dat de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden de importheffingen op zonnepanelen behoudt of andere maatregelen neemt om concurrentie met China mogelijk te maken.

‘Als je Amerikaanse innovatie wilt voortzetten dan moet je een mechanisme hebben om niet alleen vrijhandel maar ook eerlijke handel te garanderen’, aldus Mark Widmar, chief executive officer van First Solar, tegenover persbureau Bloomberg.

Bloomberg meldt dat First Solar de handen ineengeslagen heeft met bedrijven uit Washington om het transitieteam van Biden duidelijk te maken dat het hulp wil van het Witte Huis op het gebied van eerlijke handel.

Handelsbeleid
First Solar heeft fabrieken in Ohio, Maleisië en Vietnam en overweegt vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en India uit te breiden. De beslissing hangt volgens topman Widmar gedeeltelijk af van het handelsbeleid van Biden.

Brancheorganisatie Solar Energy Industries Association (SEIA) presenteerde onlangs het visiedocument Solar Vision met plannen die Joe Biden tijdens zijn eerste 100 dagen als nieuwe Amerikaanse president kan gebruiken. SEIA vraagt daarbij juist om het afschaffen van de importheffingen.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Wocozon zoekt:

Ervaren en ondernemende Projectmanager

32-40 uur - 3454 PZ
Xperal zoekt:

Project Engineer PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Weert, 6004 RM, 3a
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!