Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amerikaanse industrie vraagt Biden om verlenging belastingkorting voor zonnepanelen
© Vitaly Pozdeev | Dreamstime.com

Amerikaanse industrie vraagt Biden om verlenging belastingkorting voor zonnepanelen

De Solar Energy Industries Association (SEIA) heeft het visiedocument Solar Vision gepresenteerd met plannen die Joe Biden tijdens zijn eerste 100 dagen als nieuwe Amerikaanse president kan gebruiken.

De solar investment tax credits (solar itc) zijn zo ongeveer het belangrijkste instrument van de Amerikaanse regering om de uitrol van zonne-energie te stimuleren. De belastingaftrekpost voor de aanschaf van werd eind 2015 voor het laatst officieel verlengd. McDonald’s en Unilever vroegen het Amerikaanse Congres eerder dit jaar al om een verlenging.

3 vereisten
Het Solar Vision-plan bevat 3 strategische vereisten voor de Amerikaanse zonne-energiesector die elk diverse beleidsvoorstellen bevatten. De vereisten zijn het ontwikkelen van agressieve doelstellingen voor schone energie en een alomvattend koolstofbeleid; investeren in moderne infrastructuur en het personeel dat daarvoor nodig is; en zorgen voor toegang tot schone en concurrerende energiemarkten.

Een van de beleidsmaatregelen waar SEIA het meest dringend op zit te wachten, is een belastingbeleid dat het gebruik van zonne-energie stimuleert en een internationaal handelsbeleid dat duidelijkheid en voorspelbaarheid biedt aan de industrie en ervoor zorgt dat er snel meer zonne-energiesystemen worden geïnstalleerd.

Afbouw uitstellen
Over het belastingplan schrijft SEIA in Solar Vision het volgende: ‘Er is behoefte aan een belastingkader dat de inzet van zonne-energie stimuleert – inclusief itc-aanpassingen in het licht van COVID-19 en belastingbeleid op langere termijn. Het belastingkrediet voor investeringen in zonne-energie (solar itc) is het meest effectieve huidige beleid dat beschikbaar is om het gebruik van schone energie te stimuleren. In het licht van obstakels waarmee de industrie te maken heeft gehad, zoals onverwachte importtarieven op zonnecellen en zonnepanelen, het einde van het Clean Power Plan en nu de coronapandemie, moet de afbouw van de itc worden uitgesteld en vervangen door een verlenging op lange termijn.’

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Senior Key Accountmanager

Fulltime (40 uur) - Eendrachtsstraat 199, 1951 AX Velsen-Noord
Zonnegilde B.V. zoekt:

Leerling Monteur PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Betonstraat 9, 8263 BL Kampen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!