Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Provincies en gemeenten investeren 500 miljoen euro in Enexis
© Enexis

Provincies en gemeenten investeren 500 miljoen euro in Enexis

5 provincies en 66 gemeenten die aandeelhouder zijn van Enexis Groep hebben besloten 500 miljoen euro in het netwerkbedrijf te investeren. Hiermee kan Enexis Groep de energietransitie faciliteren.

Enexis maakte onlangs bekend als onderdeel van zijn investeringsplan 39 nieuwe hoogspanningsstations in Brabant, Drenthe, Groningen, Limburg en Overijssel te bouwen.

Kapitaalmarkt
Afgelopen zomer werd het eerste gedeelte van de lening van de provincies en gemeenten afgesloten voor een totaalbedrag van ruim 421 miljoen euro en nu is daar het tweede deel ter hoogte van 79 miljoen bij gekomen. Het rentepercentage voor het tweede deel van de lening bedraagt 1,40 procent.

Voldoende eigen vermogen is volgens het netwerkbedrijf belangrijk om een solide kredietwaardigheid te handhaven, waardoor de organisatie toegang behoudt tot de kapitaalmarkt en leningen kan afsluiten tegen gunstige tarieven.

Structureel hoger
Door de energietransitie heeft Enexis Groep meer geld nodig om te investeren in voorzieningen die het stroomnet geschikt maken voor hernieuwbare energie. Daarnaast blijft het netwerkbedrijf  investeren in het reguliere onderhoud en uitbreidingen die nodig zijn voor een veilig netwerk.

Dit alles vraagt om een structureel hoger activiteiten- en investeringsniveau. Enexis kijkt daarbij kritisch naar zijn efficiency en is in gesprek met reguleringsinstanties om de groei als gevolg van de energietransitie te kunnen blijven financieren.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Xperal zoekt:

Project Engineer PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Weert, 6004 RM, 3a
Zonmaat zoekt:

Elektromonteur Zonnepanelen | Opleidingsbudget | €2400 - €3100

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!