Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Provincie Zuid-Holland opent subsidieregeling verduurzaming bedrijventerreinen
© Provincie Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland opent subsidieregeling verduurzaming bedrijventerreinen

De provincie Zuid-Holland opent per 1 januari 2021 de subsidieregeling verduurzaming bedrijventerreinen. Er is 2 miljoen euro subsidie beschikbaar om onder meer zonne-energie op te wekken.

Afgelopen voorjaar maakte de provincie bekend onder de titel ‘Zonnig Zuid-Holland’ tot en met 2023 subsidie beschikbaar te stellen voor plaatsing van zonnepanelen in grote hoeveelheden op grote daken met een onrendabel kostenplaatje.

Volledig benut
De subsidieregeling verduurzaming bedrijventerreinen is een nieuwe regeling ter vervanging van de succesvolle Subsidieregeling ‘energie op bedrijventerreinen Zuid-Holland’, die in 2018 voor het eerst werd opengesteld met een subsidieplafond van 1 miljoen. In 2020 is de regeling energie wederom opengesteld met een subsidieplafond van 750.000 euro. De subsidie is positief ontvangen door ondernemers en gemeenten en inmiddels volledig benut.

De Subsidieregeling verduurzaming bedrijventerreinen Zuid-Holland bouwt voort op de regeling energie, die hierbij wordt ingetrokken. De nieuwe regeling is deels een ongewijzigde voortzetting van de regeling energie, maar inhoudelijk wel verbreed met de thema’s klimaatadaptatie en biodiversiteit.

Uitgangspunten
De nieuwe subsidieregeling kent de volgende uitgangspunten:

  • Voor maatregelen duurzame energie geldt: (nog steeds) de provincie geeft maximaal 20 procent subsidie op de investering met een minimum van 25.000 euro en een maximum van 200.000 euro. De aanvrager moet aantonen dat er geen haalbare businesscase is en de terugverdientijd van het project moet langer zijn dan 5 jaar.
  • Voor maatregelen klimaatadaptatie en biodiversiteit geldt: de provincie geeft maximaal 40 procent subsidie op de investering met een minimum van 10.000 euro en een maximum van 100.000 euro. Naast ondernemers kunnen ook gemeenten – als beheerders van de openbare ruimte - hiervoor subsidie aanvragen.
Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior adviseur ontwikkeling duurzame energieprojecten

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Zonmaat zoekt:

Senior Elektricien Zonnepanelen (m/v) Friesland

Fulltime (40 uur) - Frjentsjerterdyk 1, Sexbierum, Friesland, 8855 XC
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!