Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zuid-Holland lanceert subsidieregeling voor zonnepanelen op onrendabele grote daken

Zuid-Holland lanceert subsidieregeling voor zonnepanelen op onrendabele grote daken

Onder de titel ‘Zonnig Zuid-Holland’ gaat de provincie Zuid-Holland tot en met 2023 subsidie beschikbaar stellen voor plaatsing van zonnepanelen in grote hoeveelheden op grote daken met een onrendabel kostenplaatje.

Dit meldt het provinciebestuur in het uitvoeringsprogramma ‘Schone Energie voor Iedereen’. Hierin staat hoe de provincie in de periode 2020-2023 werkt aan de overgang naar duurzame energie.

Speerpunten
Het uitvoeringsprogramma bevat onder meer de volgende 5 speerpunten:

  1. Inwoners centraal: meedenken en meedoen met plannen voor de wijk, zelf energie opwekken, isoleren en besparen.
  2. Zuinig op open landschap, slim gebruik van ruimte.
  3. Ruim baan voor zonne-energie op daken.
  4. Samen werken aan 7 Regionale Energiestrategieën (RES’en).
  5. Gemeenten ondersteunen bij de overgang naar duurzame energie in woonwijken.

Daken, parkeerplaatsen en bedrijventerreinen in kaart
In het uitvoeringsprogramma heeft de provincie vastgelegd alle daken, parkeerplaatsen en bedrijventerreinen in kaart te brengen waar ruimte is voor zonnepanelen. Daarbij gaat men stimuleren dat die ruimte goed wordt benut.

Ook zet men zich in om ervoor te zorgen dat windmolens en zonnevelden daar komen waar ze passen in het landschap, bijvoorbeeld langs (vaar)wegen of bij industriegebieden. Op die manier behoudt men het open landschap in de provincie.

4 miljoen euro subsidie
Onder de titel ‘Zonnig Zuid-Holland’ lanceert Zuid-Holland bij dit alles een provinciale subsidieregeling voor zonnepanelen op met name grote daken. De regeling draagt bij aan de kosten die nodig zijn om zonnepanelen op moeilijkere (maar wel geschikte) plaatsen te installeren.

In de huidige collegeperiode tot en met 2023 is 4 miljoen euro subsidie beschikbaar. Jaarlijks gaat het daarbij om een budget van 1 miljoen euro.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Solarcentury Nederland zoekt:

Head of Operations - NL

We are looking for a  Head of Operations - NL  to manage an operations team involved in the development, delivery and operation & maintenance of utility scale projects, ensuring they are completed to a high quality, safely, on time...
32-40 uur - Den Bosch
PVO International zoekt:

Assortimentsbeheerder

Over ons ​ PVO International is een jonge en dynamische groothandel in de zonnestroombranche welke gevestigd is in Rosmalen. Wij nemen het gehele inkoopproces van onze partners uit handen (onderhandelingen, inkoop, financiering en opslag) zodat...
Fulltime (40 uur) - Rosmalen, 5248NL 139
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!