logo
wvhj2023
© ENGIE
© ENGIE
13 november 2020

Stadsdistributiebedrijf Hulshoff neemt energieopslagsysteem in gebruik

Hulshoff, een Amsterdams bedrijf actief in projectverhuizingen en duurzame stadsdistributie, heeft een energieopslagsysteem in gebruik genomen. Het bestaat uit secondlifebatterijen.

Hulshoff in Amsterdam gaf ENGIE vorig jaar opdracht om voor de bouw van zijn nieuwbouwlocatie in Amsterdam een circulair energiesysteem te realiseren. Het Amsterdamse familiebedrijf is hierdoor nu energetisch volledig zelfvoorzienend als het gaat om energie voor projectverhuizingen en stadsdistributie.

Geleidelijk op- en ontladen
De secondlifebatterijen die tot voor kort preventief werden vervangen bij een datacenter zijn goed bruikbaar in een nieuw energiesysteem. Om hoge pieken te kunnen leveren, zouden duurdere batterijen noodzakelijk zijn, maar door de gebruikte batterijen geleidelijk op te laden en te ontladen, kunnen ze nog lang mee.

Van het gas af
Naast zonnepanelen werd een laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen opgeleverd: 2 laadpalen voor elektrische vrachtwagens en 7 laadpalen met 10 aansluitpunten voor elektrische personenauto’s. Tijdens de dag rijden de vrachtwagens en kunnen ze niet opgeladen worden. Gedurende de nacht worden ze geleidelijk opgeladen dankzij de tijdens de dag opgeslagen stroom van de zonnepanelen. Gerry Hulshoff, directeur-eigenaar van de Hulshoff Bedrijvengroep: ‘De snelle transitie naar elektrisch vervoer en de ambitie om versneld “van het gas af te gaan” zouden ons in de nabije toekomst wel eens voor uitdagingen met betrekking tot de stroomvoorziening kunnen stellen. Wij kunnen in ieder geval onze verhuiswerkzaamheden blijven doen, ook als de stedelijke gebieden alleen elektrisch vervoer toestaan.’

De zonnepanelen, laadpalen en de opslag van elektriciteit worden door een slim energiemanagementsysteem continu aangestuurd om interactie met het elektriciteitsnet te minimaliseren en de productie van de zonnepanelen te optimaliseren. De zonnepanelen kunnen daarbij meer opwekken dan de netaansluiting ter plaatse aankan en meer dan Hulshoff zelf nodig heeft. Om maximaal te produceren, werd gekozen voor slimme laadpalen en batterijen in containers die op het terrein 1.000 kilowattuur zonnestroom kunnen opslaan.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten