Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Duitse netbeheerders krijgen het warm van aangekondigde zonsverduistering

Duitse netbeheerders krijgen het warm van aangekondigde zonsverduistering

In Duitsland vrezen netbeheerders dat volgend jaar maart de stroomproductie in het land in stabiel wordt. Tijdens de aangekondigde zonsverduistering vallen zonnepanelen stil.

Er is een kans op een flinke dip in de elektriciteitsopwekking. Op 20maart 2015 treedt in het noordelijke deel van de Atlantische Oceaan de zonsverduistering op. In Noord-Europa levert dit natuurfenomeen een gedeeltelijke zonsverduistering op, waarbij het zonlicht in de piek van de verduistering met tachtig procent afneemt.

Zonnepanelen leveren in Duitsland inmiddels met een geïnstalleerd piekvermogen van meer dan zevenendertig gigawatt een aanzienlijk deel van de energie. Eerder dit jaar werd op een bepaald moment zelfs de helft van de nationale elektriciteitsbehoefte opgewekt door zonnepanelen.

De netbeheerders, waaronder de Duitse tak van het Nederlandse Tennet, hebben aangekondigd dat zij nader onderzoek gaan doen naar de potentiële gevaren voor het nationale elektriciteitsnetwerk.Als de mogelijke gevolgen in kaart zijn gebracht zal er gekeken worden naar eventuele maatregelen. Onder andere het tijdelijk loskoppelen van zonne-installaties zou een maatregel kunnen zijn.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Teamlid Servicemonteur

Zon & Zo zoekt een Teamlid Servicemonteur
Fulltime • Alblasserdam
Green Energy Company zoekt:

Logistiek medewerker

Green Energy Company zoekt een Logistiek medewerker
Fulltime • Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!