logo
wvhj2023
© Portaal
© Portaal
13 augustus 2020

Portaal plaatst 2.800 zonnepanelen op 69 appartementencomplexen

Woningcorporatie Portaal plaatst de komende 6 maanden op nog eens 69 woongebouwen in Amersfoort, Arnhem, Leiden, Nijmegen en Utrecht zonnepanelen. In totaal gaat het om 2.800 zonnepanelen.

De nieuwe pv-systemen zullen jaarlijks ruim 900.000 kilowattuur schone elektriciteit opwekken.

Plaatsing door Ecorus
De appartementencomplexen aan de Vleeshouwerstraat in Nijmegen waren als eerste aan de beurt. Monteurs van installatiepartner Ecorus plaatsten daar 33 zonnepanelen tegen de achtergrond van de Waalbrug en het naastgelegen Holland Casino.

Met de bestaande en geplande plaatsingen telt Portaal begin 2021 zo’n 200 appartementencomplexen die voorzien zijn van zonnepanelen. Dit past in de ambitie van Portaal om haar woningen te verduurzamen en woonlasten voor bewoners te verlagen.

7.000 eengezinswoningen
Naast de meergezinswoningen krijgen 7.000 bewoners van eengezinswoningen de keuze voor zonnepanelen. Deze woningen zijn geselecteerd op onder meer voldoende dakoppervlak en ligging. De zonnepanelen op de appartementencomplexen wekken elektriciteit op voor de gemeenschappelijke voorzieningen, zoals voor de verlichting van het trappenhuis en de galerijen en indien aanwezig voor automatische deuren en liften. De helft van de opgewekte stroom komt ten goede aan de bewoners. Voor hen betekent dit dat hun servicekosten voor energie daardoor dalen.

Portaal heeft Ecorus geselecteerd als partner voor het installeren van de zonnepanelen op de appartementencomplexen. Naast het plaatsen van zonnepanelen verzorgt Ecorus ook de monitoring en het onderhoud van de zonnestroominstallaties.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten