logo
wvhj2023
© Luke Qiang | Dreamstime.com
© Luke Qiang | Dreamstime.com
12 augustus 2020

PV InfoLink: tekort aan silicium leidt tot stijgende prijzen voor zonnecellen en zonnepanelen

De productie van polykristallijn silicium bereikt in de maand augustus een negatief record. Door een reeks explosies bij een fabrikant in de maand juli is er momenteel sprake van stijgende prijzen.

In een siliciumfabriek in China van GCL Poly deed zich half juli een reeks explosies voor. Omdat de regio Xinjiang goed is voor 50 procent van de Chinese siliciumproductie, is er volgens marktonderzoeksbureau PV InfoLink sprake van grote ongerustheid bij de Chinese overheid.

Inspecties oude productielijnen
De Chinese regering heeft geëist dat 3 lokale polysiliciumfabrikanten – Daqo New Energy, TBEA en East Hope – hun oude productielijnen inspecteren. Deze producenten hebben hierdoor hun bezettingsgraad voor de maand augustus moeten verlagen. Door deze ontwikkeling – alsook restricties om een nieuwe uitbraak van het coronavirus te beperken – zal het productievolume van polykristallijn silicium met 400 à 500 ton afnemen. Het aanbod van polysilicium lijkt volgens PV InfoLink in het derde kwartaal het laagste niveau te bereiken.

Cooper Chen, senior analist bij het marktonderzoeksbureau, hierover: ‘De productie van polykristallijn silicium zal in de maanden juli en augustus met respectievelijk 15 en 28 procent dalen ten opzichte van de maand juni. Omdat de productie in september weer op volle toeren zal draaien, nemen de tekorten op zijn vroegst vanaf oktober af.’

'Choas in zonnepaneelsegment'
PV InfoLink stelt als direct gevolg ook problemen te verwachten aan het einde van de waardeketen, met op korte termijn stijgende prijzen van zonnecellen en zonnepanelen als gevolg. ‘Enkele eindklanten in China en overzeese markten zijn niet in staat om voldoende zonnepanelen te verkrijgen uit de bestellingen die ze hebben geplaatst. Hierdoor ontstaat chaos in het zonnepaneelsegment.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten