Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Brand Wit Flowerbulbs: weilanden bezaaid met resten van zonnepanelen, boeren houden koeien binnen

Brand Wit Flowerbulbs: weilanden bezaaid met resten van zonnepanelen, boeren houden koeien binnen

Hollands Kroon en de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord adviseren boeren aan de Moerbeek in 't Veld hun koeien binnen te houden. Na een brand bij Wit Flowerbulbs liggen brokstukken van zonnepanelen in weilanden.

In een schuur van het bollenbedrijf brak op donderdagochtend 30 juli een felle brand uit. 2 schuren zijn uiteindelijk afgebrand, waarna de brandweer het sein brand meester gaf. Veebedrijven in de omgeving wordt geadviseerd koeien binnen te houden vanwege roetdeeltjes en dus ook resten van zonnepanelen in de weilanden.

Werknemers van Wit Flowerbulbs zijn volgens het Dagblad van het Noorden vrijdagochtend in de weilanden direct gestart met het opruimen van de resten. De deeltjes zijn door de zuidwestenwind meegevoerd. De Omgevingsdienst Noord-Holland Noord spreekt tegenover de regionale krant van deeltjes van 3 bij 3 millimeter, oplopend tot delen van 15 bij 20 centimeter. Sloopbedrijf Boy Limmen is drukdoende de restanten, waaronder de resten van de zonnepanelen, van de brand op te ruimen.

Update 4 augustus:

Tweede brand in Flevoland
Elders in Nederland, in de gemeente Noordoostpolder, zijn op dinsdag 28 juli zijn loodsen aan de Wrakkenweg 15 in Rutten afgebrand. Bij de gebouwen lagens eveneens zonnepanelen op het dak en zijn restanten in de omgeving terecht gekomen. Inwoners aan de Veneweg, het Venepad en een deel van de Lemsterweg zijn geïnformeerd. Mocht men schade hebben ondervonden van de brand, vraagt de gemeenten de gedupeerden contact op te nemen met hun verzekeraar om dit te melden. Ook vraagt de gemeente om voorzichtig om te gaan met het oprapen van restmateriaal. 'Dit kan scherp zijn omdat er glas in kan zitten. Draag handschoenen bij het opruimen van materiaal. Verzamel het restmateriaal apart in en breng dit naar de Milieustraat', aldus de gemeente.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Inkoper

Fulltime (40 uur) - Randstad
kWh People zoekt:

Trainee Duurzame Energie

32-40 uur - Overijssel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!