Solar Magazine - Eindhoven Engine geeft groen licht aan iHeat@Home: opnieuw geld voor warmtebatterij
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eindhoven Engine geeft groen licht aan iHeat@Home: opnieuw geld voor warmtebatterij
© TNO

Eindhoven Engine geeft groen licht aan [email protected]: opnieuw geld voor warmtebatterij

Met een investering van ruim 2,2 miljoen euro krijgen diverse innovatieprojecten met potentiële impact voor de maatschappij en economie de ruimte binnen Eindhoven Engine. Zo ook een project met een warmtebatterij.

Samen vertegenwoordigen de gehonoreerde projecten een investering van 16,8 miljoen euro. Het geld voor de Eindhoven Engine OpenCall komt voort uit de Regio Deal Brainport.

11 voorstellen
Een team van experts heeft zich na de indieningsdeadline van 4 juni gebogen over de 11 ingediende projecten. Elk van de projecten werd eerst getoetst op formele criteria die tevoren waren gepubliceerd en een hoge kwaliteitsnorm neerzetten. Coördinator van de OpenCall Paul Merkus: ‘De tekst van de OpenCall 2020 was helder, waardoor het evaluatieproces soepel en eerlijk kon verlopen. Het team van ervaren, onafhankelijke experts was op basis van deze criteria goed in staat de rangorde van de 9 in aanmerking komende voorstellen te bepalen.’ Ook de raad van advies van Eindhoven Engine, met vertegenwoordigers uit de kennisinstellingen TUe, TNO en Fontys en het bedrijfsleven, heeft een positief advies gegeven op de voorgestelde selectie van projecten.

[email protected]
Een van de projecten gaat over energieopslag, het project [email protected] Deelnemers zijn Caldic, Fontys, TNO, TU/e en Warmtebatterij BV. Afgelopen najaar kwam er al 7 miljoen euro beschikbaar voor het initiatief.

Het [email protected] draagt ​​volgens Eindhoven Engine bij aan een baanbrekende innovatie in thermische energieopslag: een warmtebatterij die beter, goedkoper, kleiner en groener is dan die van welke concurrent ook. Dit versnelt de energietransitie, bevordert de ontwikkeling van hernieuwbare-energiebronnen, vermindert netinvesteringen en creëert new business. Dit gebeurt in de Brainport-regio.

[email protected] richt zich op oplossingen voor real-time gegevens over de laadstatus van de warmtebatterij en het optimale gegevensbeheer, met 3 coherente oplossingen:

  1. Basis van een sensor, die robuust en goedkoop is.
  2. Communicatieprotocollen en gegevensbeheer.
  3. Integratie in een gevalideerde, gebruiksklare warmtebatterij. Doel is deze technologie tegen 2023 op de markt te brengen.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Installateur Zonnepanelen

32-40 uur - Dordrecht
Duramotion zoekt:

Telefonist(e) / receptionist(e)

Fulltime (40 uur) - Hoensbroek, 6433KG 37
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!