logo
wvhj2023
© Schooldakrevolutie
© Schooldakrevolutie
25 juni 2020

Vanaf eind 2020 ISDE-subsidie voor zonnepanelen op scholen, zorginstellingen en mkb met kleinverbruikersaansluiting

Minister Wiebes wil de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE-)regeling in de loop van het vierde kwartaal van 2020 openstellen voor de uitrol van zonnepanelen bij scholen, zorginstellingen en het mkb.

Belangrijke randvoorwaarde is wel dat zij een kleinverbruikersaansluiting hebben en hierdoor niet in aanmerking komen voor de Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE++).

Ook kleine windmolens
De Tweede Kamer nam afgelopen december een amendement van het CDA aan om het budget van de ISDE voor warmtepompen en zonneboilers met 100 miljoen euro te verruimen voor de periode 2020-2022. Via het amendement van Mulder moet komend kalenderjaar voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) 40 miljoen euro extra worden vrijgemaakt en in 2021 en 2022 30 miljoen euro per jaar.

Minister Wiebes voegt nu de daad bij het woord. ‘Ik bezie de mogelijkheid om een tijdelijke subsidiemogelijkheid voor de plaatsing van zon-pv en kleine windmolens toe te voegen aan de ISDE. Mede gelet op de interactie met andere stimuleringsmechanismen kost de uitwerking hiervan meer tijd dan verwacht.’

8.500 scholen
De stichting Schooldakrevolutie die zich in Nederland inzet voor de uitrol van zonnepanelen op schooldaken is enthousiast over het besluit van Wiebes. Jeffrey van Poppel, directeur Stichting Schooldakrevolutie: 'In totaal zijn er 8.500 primaire en voortgezet onderwijsscholen. Dit besluit van de minister is een geweldig signaal van de overheid om de verduurzaming bij scholen te versnellen. Nu hebben 1.650 scholen al zonnepanelen en wij verachten dat er minimaal 500 scholen voor eind 2021 ook gaan investeren in pv.'

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten