Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Chint Solar start bouw zonneparken Stadskanaal en Buinerveen: 355.000 zonnepanelen op komst
© Chint Solar Nederland

Chint Solar start bouw zonneparken Stadskanaal en Buinerveen: 355.000 zonnepanelen op komst

Chint Solar Nederland start samen met GOLDBECK Solar in Buinerveen en in Stadskanaal met de bouw van nieuwe zonneparken. In Stadskanaal krijgt het zonnepark 245.000 zonnepanelen; in Buinerveen 110.000 zonnepanelen.

Het zonnepark in Stadskanaal is met 83 hectare 2 keer zo groot als de zonneweide in Buinerveen die op 40 hectare grond gebouwd wordt. De zonneparken zullen samen minimaal 45.000 huishoudens voorzien van duurzame elektriciteit. In november 2020 moeten beide parken operationeel zijn waarbij Chint Solar GOLDBECK Solar als epc-contractor heeft ingeschakeld. Begin volgend jaar worden de zonneparken officieel geopend.

Hoogspanningsnet
In februari is de bouw van het zonnepark Stadskanaal gestart en op 4 mei zijn de eerste zonnepanelen geplaatst. Initiatiefnemer Powerfield meldde eerder al dat de bouw van start was gegaan. Het zonnepark wordt aangesloten op het hoogspanningsnet van TenneT in Meeden. Het park krijgt een vermogen van 101 megawattpiek.

In mei is Chint Solar ook begonnen met de bouw van het zonnepark Buinerveen. Dit park heeft een vermogen van 45 megawattpiek en wordt aangesloten via het zonnepark in Stadskanaal. Ook van dit zonnepark is Powerfield de initiatiefnemer. Sinds eind 2018 heeft het bedrijf samen met Chint Solar Nederland de ontwikkeling van de zonneparken verder uitgerold.

Lokaal duurzaamheidsfonds
Voor omwonenden bieden de ontwikkelaars mogelijkheden tot participatie conform de afspraken uit het Klimaatakkoord. Zo hebben Powerfield en Chint Solar Nederland ieder een financiële bijdrage in een lokaal duurzaamheidsfonds voor Stadskanaal geleverd.

In Buinerveen heeft Powerfield geld gedoneerd aan het lokale dorpshuis om het dak te versterken, een brug en Voetbal Vereniging Buinerveen gesponsord, en een kortingsactie opgezet op zonnepanelen voor particulieren en maatschappelijke organisaties. Voorafgaand aan de start van de bouw hebben de ontwikkelaars omwonenden in de directe omgeving van de locaties geïnformeerd over de start van de bouw, het bouwschema en contactgegevens voor eventuele vragen.

Landschappelijke inpassing
Bij zonnepark Stadskanaal komt er voor de landschappelijke inpassing een ecologische strook voor akkervogels tussen de Boekerenweg en het zonnepark. De sloten krijgen natuurvriendelijke oevers en aan de noordkant komt ook een ecologische strook.

In Buinerveen is de aanleg van een aarden wal rond de locatie afgerond, waardoor het zonnepark en de bouwplaats nauwelijks meer te zien zijn. De locatie wordt nu verder voorbereid op de installatie van de panelen. Ook wordt naast het zonnepark een natuurgebied ingericht van in totaal 2,5 hectare groot.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
KiesZon BV zoekt:

AC Engineer

Heb jij ervaring met het ontwikkelen van zonnestroom systemen? Heb jij een elektrotechnische achtergrond? Ben jij een teamspeler en heb je veiligheid op nummer 1 staan? Wij hebben een vacature voor een AC Engineer! Jouw functie Je ontwerpt...
Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Zon & Zo zoekt:

Ervaren onderaannemer/zzp’er service zonnepanelen

Onze klanten willen niet alleen een goede installatie, maar ook goede service zodat ze nog vele jaren kunnen genieten van hun duurzame investering. Wij zoeken partijen (onderaannemers/zzp’ers) die preventief onderhoud kunnen doen en ev....
Fulltime (40 uur) - Alblasserdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!