Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Bouw zonnepark Stadskanaal van start: 100 megawattpiek zonnepanelen op komst
© Powerfield

Bouw zonnepark Stadskanaal van start: 100 megawattpiek zonnepanelen op komst

Powerfield meldt dat de bouw van zonnepark Stadskanaal van start is gegaan. Het bedrijf is de initiatiefnemer van het zonnepark dat ruim 80 hectare groot en 100 megawattpiek zonnepanelen zal herbergen.

Zonnepark​​ Stadskanaal, een initiatief van Powerfield, is het grootste zonnestroomproject uit de najaarsronde 2018 van de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+). Het landschappelijk ontwerp werd in 2018 al goedgekeurd door de provincie, waarna Powerfield een vergunning kreeg die vorig jaar ter inzage lag. Het zonnepark zal verrijzen langs de Van Boekerenweg op 83 hectare grond. De visie ‘Stadskanaal op Zon’ is het gemeentelijk beleidskader voor de wijze waarop de gemeente wil omgaan met initiatieven voor zonneparken. Stadskanaal wil binnen de gemeente ruimte bieden aan 600 hectare zonnepark.

De plaatsing van de onderconstructie is inmiddels gestart en binnenkort worden de eerste zonnepanelen geplaatst. In totaal zal het zonnepark van 100 megawattpiek vanaf eind 2020 jaarlijks zo’n 90.528 megawattuur gaan opwekken.

Powerfield heeft de vorderingen op onderstaande video in beeld gebracht.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Operationeel Directeur

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Zonmaat zoekt:

Monteur Zonnepanelen Utrecht

Fulltime (40 uur) - Vianen, Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!