Solar Magazine - 1 op 5 Nederlanders wil komende 5 jaar zonnepanelen kopen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
1 op 5 Nederlanders wil komende 5 jaar zonnepanelen kopen
© Hilda Wegens | Dreamstime.com

1 op 5 Nederlanders wil komende 5 jaar zonnepanelen kopen

1 op de 5 Nederlanders wil in de komende 5 jaar zonnepanelen kopen. Dat blijkt uit onderzoeken die onderzoeksbureau MeMo2 heeft uitgevoerd in opdracht van energiebedrijf Essent.

Onder jongvolwassenen tot 35 jaar is het percentage dat de komende 5 jaar zonnepanelen wil kopen zelfs 34 procent. In de leeftijd van 35 tot 55 jaar is dit 19 procent en onder volwassenen van 35 jaar en ouder 11 procent.

5.000 euro budget
De meeste Nederlandse woningeigenaren die binnen nu en 5 jaar willen verduurzamen, zijn bereid om tot 5.000 euro te besteden aan het verduurzamen van hun huis. 36 procent staat ervoor open om meer dan dat bedrag uit te geven.

2 procent doet ‘niets’
Uit het onderzoek blijkt dat van alle Nederlanders meer dan de helft zichzelf energiebewust vindt. Slechts een minderheid van 2 procent zegt niets te doen om energie te besparen. De energiebewuste Nederlanders zeggen energiezuinige apparaten te gebruiken en, bijvoorbeeld, de was op te hangen in plaats van gebruik te maken van een droger. Iets minder dan een kwart van de Nederlanders met een (huur)woning heeft een slimme thermostaat aan de muur hangen die moet helpen het energieverbruik laag te houden.

Energielabel onbekend
Gekeken naar woningeigenaren, dan zegt bijna 40 procent  niet te weten welk energielabel zijn huis heeft. 18 procent zegt in een huis met energielabel A te wonen. De meeste huizenbezitters hebben gekozen om hun huis te isoleren, of heeft een huis waar spouw-, vloer- of dakisolatie is aangebracht. Zonnepanelen zijn ook populair als verduurzamingsmaatregel, net als, maar in mindere mate, HR++-glas.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Winst uit je woning zoekt:

Teamleider Verduurzaming

Fulltime (40 uur) - Haarlem, 2011 MA
SolarToday zoekt:

Controller

Fulltime (40 uur) - Hendrik Figeeweg 1R, 2031 BJ Haarlem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!