Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Ommen neemt op voormalige vuilstort zonnewarmtepark in gebruik
© Technea Duurzaam

Gemeente Ommen neemt op voormalige vuilstort zonnewarmtepark in gebruik

De gemeente Ommen heeft op de voormalige vuilstort achter zwembad Carrousel een zonnewarmtepark in gebruik genomen. Het zonthermische systeem telt 300 zonnecollectoren van Thermic Energy.

Met de warmte wordt het zwembad, douchewater en de verschillende ruimten duurzaam verwarmd en daalt het energieverbruik van het zwembad met minimaal 30 procent.

Vlakkeplaatcollectoren
De  300 zonnecollectoren zorgen voor een jaarlijkse besparing van ongeveer 30.000 kubieke meter aardgas. Bij het project is bewust gekozen voor vlakkeplaatcollectoren omdat ze minder schadegevoelig zijn, vanwege het financiële aspect en stagnatie.

Als de installatie haar warmte op een gegeven moment niet meer kwijt kan, ontstaat stagnatie. Indien stagnatie optreedt, lopen de temperaturen bij vlakkeplaatcollectoren minder hoog op en dat is beter voor het glycol in het systeem. De zonnecollectoren zijn van het merk Thermic Energy. Deze Duitse fabrikant heeft daarnaast zonneboilers, buffervaten en bijbehorende accessoires in het assortiment. De producten van Thermic Energy zijn verkrijgbaar bij Technea Duurzaam.

Sets van 6 collectoren
Winkelman Engineering & Consultancy en Buro Loo hebben in opdracht van de gemeente Ommen een plan gemaakt om de benodigde warmte duurzaam op te wekken. De eerste gedachte was om heatpipe-zonnecollectoren te plaatsen. In overleg met Technea Duurzaam is uiteindelijk gekozen voor vlakkeplaatcollectoren.

Breman Utiliteit Zwolle heeft de zonnecollectoren in een vrijeveldopstelling geïnstalleerd. De collectoren zijn in sets van 6 stuks gekoppeld. Hierdoor is de stroming over de collectoren goed verdeeld en kan de set bij eventuele service losgekoppeld worden van het totale veld.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Werkvoorbereider E

Zon & Zo zoekt een Werkvoorbereider E
Fulltime • Alblasserdam
kWh People zoekt:

Commercieel Manager

kWh People zoekt voor een van zijn opdrachtgevers een Commercieel Manager
Fulltime • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!