Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nederlands HyET Solar wil productiecapaciteit in 2021 opschalen naar 900 megawattpiek
© HyET Solar

Nederlands HyET Solar wil productiecapaciteit in 2021 opschalen naar 900 megawattpiek

‘Dunne film heeft de toekomst, ook in grootschalige energieproductie.’ Dat stelt Rombout Swanborn, hoofdaandeelhouder in HyET Solar dat zijn productiecapaciteit in 2021 wil opschalen naar 900 megawattpiek.

De Powerfoil van HyET Solar is een dunne film op basis van silicium pv-modules. Deze is flexibel en licht in gewicht, wat hem bijvoorbeeld geschikt maakt voor standalone-oplossingen en building integrated pv (bipv). Dat is echter niet waarom Swanborn in het bedrijf stapte. ‘Wil je de energietransitie versnellen, dan moet je groot durven denken. De businesscase voor het toepassen van ons product in solar powerplants is in veel gevallen gunstiger dan die bij het gebruik van traditionele kristallijn siliciumzonnepanelen. Nu dat wetenschappelijk is aangetoond, gaan we de productie significant opschalen in Nederland, Indonesië en Oman.’

De Powerfoil-modules van HyET hebben een efficiency van 12 procent. Het bedrijf werkt momenteel samen met TNO binnen het innovatieproject FlamingoPV aan het vergroten van het rendement. Het richt zich daarbij op 13 procent rendement voor dual junctions en 14 procent voor drievoudige knooppunten. Daarnaast wordt in Nederland een faciliteit ontwikkeld voor de productie van 35 megawattpiek per jaar voor modules van 1,3 meter breed tot 30 meter lang. En dat is slechts de opmaat naar grootschalige industrialisatie.

Lees hier het volledige artikel ‘Nederlands HyET Solar wil productiecapaciteit in 2021 opschalen naar 900 megawattpiek’ in de mei 2020-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
AEROCOMPACT zoekt:

Accountmanager montagematerialen voor PV-Modules (100%)

Fulltime (40 uur) - - regio midden en noord Nederland -
kWh People zoekt:

Manager O&M

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!