logo
wvhj2023
© Spacekris | Dreamstime.com
© Spacekris | Dreamstime.com
24 april 2020

Helft huiseigenaren in Vlaanderen wil ondanks coronacrisis zonnepanelen kopen

De helft van de eigenaren van een koopwoning in Vlaanderen wil zonnepanelen laten installeren. Van de Vlamingen die zonnepanelen willen kopen, wil 1 op de 10 dat ondanks de coronacrisis nog dit kalenderjaar doen.

Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos voor en tijdens de uitbraak van het virus. Het eerste onderzoek werd half januari uitgevoerd door onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van iChoosr bij 1.750 Vlaamse huiseigenaren. Ipsos voerde, naar aanleiding van de coronacrisis, begin april een aanvullend onderzoek uit bij 500 Vlaamse huiseigenaren.

Nieuw model groepsaankoop
Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van de groepsaankoop voor zonnepanelen die iChoosr organiseert. Om het aankoopproces te versnellen, heeft het bedrijf zijn aanpak voor de groepsaankopen voor zonnepanelen vernieuwd. De veiling onder de deelnemende zonnepanelenleveranciers vindt op voorhand plaats, zodat deelnemers direct een prijsvoorstel krijgen. Inwoners van de provincie Limburg krijgen straks dus meteen een voorstel en desgewenst nog in 2020 een installatie. In de provincie Limburg is Durasun inmiddels als leverancier geselecteerd.

Uit het onderzoek van Ipsos blijkt dus dat 51 procent van de Vlaamse woningeigenaren die nog geen zonnepanelen heeft, dit in de toekomst wel te overwegen met als belangrijkste reden de besparing op energiekosten. Van hen maakt 6 op de 10 momenteel nog geen concrete plannen voor de timing van de aankoop. 10 procent geeft aan dat de aankoop geen prioriteit meer is omwille van de uitbraak van het COVID-19-virus.

Andere Vlaamse provincies
Inschrijven voor groepsaankoop kan tot en met 29 mei 2020. Ook het voorstel accepteren kan tot en met 29 mei 2020. Het streefdoel is om alle installaties te plaatsen voor eind oktober 2020.

Momenteel is het nieuwe concept van iChoosr voor groepsaankopen zonnepanelen beschikbaar in Limburg en Vlaams-Brabant. Later dit jaar organiseert iChoosr ook dit type groepsaankopen zonnepanelen in andere Vlaamse provincies.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten