logo
wvhj2023
© Inge Hogenbijl | Dreamstime.com
© Inge Hogenbijl | Dreamstime.com
16 april 2020

Tautus wint aanbesteding gemeente Oss voor ‘Zon op je dak’-project

De gemeente Oss heeft na een Europese aanbesteding Tautus geselecteerd voor het project ‘Zon op je dak’ waarbij huiseigenaren collectief zonnepanelen aankopen. In totaal namen 4 partijen deel aan de aanbesteding.

Deelnemers aan het project kunnen via een door de gemeente beschikbaar gestelde lening zonnepanelen kopen. De deelnemer wordt hierbij volledig ontzorgd doordat er een fullservicepakket wordt aangeboden: de installatie en het onderhoud van de zonnepanelen, een lening om dit mogelijk te maken en het afhandelen van de teruggave van de btw. De deelnemer betaalt de lening volledig af gedurende een periode van 15 jaar.

Tautus wordt verantwoordelijk voor het realiseren van de pv-systemen, alsook voor het opbouwen en onderhouden van de database, het onderhouden (inclusief opbrengstgarantie) van de zonnepaneelinstallaties gedurende 15 jaar en het factureren richting de deelnemers, inclusief het debiteurenrisico.

‘Met dit project willen we bereiken dat er bij ongeveer 1.000 woningeigenaren om en nabij 2,5 miljoen kilowattuur aan duurzame stroom wordt opgewekt’, aldus de gemeente Oss vorig jaar in de aanbestedingsdocumenten.

Realisatie van de installaties zal plaatsvinden in 2020, met uitloop naar 2021; afhankelijk van het aantal deelnemers.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten