logo
wvhj2023
© Evides
© Evides
26 maart 2020

Floating Solar en Evides: bouw drijvend zonnepark Rotterdam bijna klaar

Evides meldt dat in april het drijvende zonnepark op zijn drinkwaterproductielocatie in Rotterdam klaar is. Floating Solar laat momenteel de laatste drijvende zonnepanelen die de zon volgen, te water.

In juni hoopt Evides het zonnepark dat deels op het terrein staat en deels drijft op het spaarbekken, officieel te kunnen openen. Afgelopen september werd bekend dat Floating Solar het zonnepark financiert, plaatst en beheert. Het bedrijf bouwt zonne-eilanden die meedraaien met de zon en voldoende licht doorlaten om een gezond ecosysteem te garanderen.

Zon volgen
De zonnepanelen worden vanaf de kant opgebouwd en komen zo steeds verder in het spaarbekken te liggen. Het drijvende systeem volgt de zon, wat zorgt voor een maximale opbrengst. Samen met de zonnepanelen die al opgebouwd zijn op het terrein, heeft Evides op de locatie straks de beschikking over 1,5 hectare aan zonnepanelen. Deze leveren een jaaropbrengst op van ruim 2 miljoen kilowattuur zonnestroom.

Andere productielocaties
Dat de waterkwaliteit in het spaarbekken goed blijft, is van essentieel belang. Betrouwbaar drinkwater leveren is de kerntaak van Evides en dat mag volgens het drinkwaterbedrijf nooit in het geding komen: ‘Daarom doen we extra metingen na het plaatsen van de drijvende zonnepanelen en houden we de waterkwaliteit in het bekken nauwlettend in de gaten. Ook onderzoeken we of het drijvende zonnepark geen negatief effect heeft op de natuur.’

Als het opwekken van duurzame energie via deze weg succesvol blijkt, dan wil Evides de zonnepanelen ook plaatsen op de spaarbekkens van de andere productielocaties. ‘We onderzoeken daarvoor de mogelijkheden. Op deze manier willen we klimaat- en energieneutraal worden.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten